A legfurcsább afrodiziákumok

Különleges élelmiszerek, amik beindítják a fantáziádat és pároddal együtt az ágyba parancsolnak titeket. Top 5 vágykeltő különlegesség a konyhából!

A közismert vágykeltő ételek mellett, mint a kagyló, osztriga, étcsokoládé vagy a fűszeres harapnivaló, akad néhány igazán különleges falat. Ezek hallatán lehet, hogy nem fut össze a nyál a szánkban, de annyi biztos, hogy a válogatott menüt, ízletes desszert követi az ágyban.

Fotó: 123rf.com

Leves a bika legékesebb részéből

Míg nálunk a kakastöke pörkölt igazi kuriózum, addig más kultúrában a bika férfiasságát használják fel az ízlelőbimbók kényeztetésére. A filippínói konyha remekét nem véletlenül tartják számon igazi afrodiziákumként, ugyanis a bikavadító étel extra hosszan tartó merevedést produkál a férfiaknak.

Kacsatojás embrióval

A népszerű és számunka kissé bizarr ázsiai étel a Viagra tulajdonságaival vetekszik. A megfőzött tojásokat többnyire fészekben szolgálják fel, betört héjjal, amiből csak ki kell húzni a kacsa embrióját. Az egyedi afrodiziákum Badut néven szerepel az étlapokon.

Spanyol légy

Libidónövelő és halálos. A kőrisbogár néven is ismert rovar porrá őrölt szerként erőteljes hatással van a szexuális étvágy fokozására. Viszont óvatosan kell bánni az adagokkal, mivel az ember számára halálos anyagot – kantaridint – termel, amely a húgyhólyag környék irritációjával fejti ki vágyfokozó erejét.

Csak az igazán elszántaknak ajánlott, mivel a jól beállított adagnak is súlyos mellékhatásai lehetnek, köztük a heregyulladás, görcsroham és vérhas.

Fotó: 123rf.com

Erős idegzetűek és gyomrúak

Többen esküsznek a kutyahúsból készült ételek vágyfokozó erejére. Bár számunkra elképzelhetetlen koszt, tőlünk keletre, az ázsiai országok ételkultúrájában kiemelt helyet kap az eb húsból készült ennivaló.

Ámbra

Az ámbra nem más, mint a cet által elfogyasztott puhatestű állatokból hátramaradt nedvek összegyűjtött váladéka, melyet a cet beléből lehet nyerni. A sós levegővel és a tengervízzel érintkezve keményszik meg. Az ámbra darabokat a parfümipar alapanyagként, a keleti kultúra pedig fűszerként hasznosítja.

Az emberek a libidójuk feltornázásaként furcsa, már-már gyomorforgató ételek elfogyasztására is hajlandóak. Talán nem véletlen, hogy ezek az afrodiziákumok kevésbé ismertek, mint az étcsoki vagy a chili, hiszen nem mindenki gyomra venné be ezeket a falatokat. Persze az is lehet, hogy csak egyszer kellene tesztelni és a hatását megtapasztalva rákapnánk az új ízekre.

A fahéj történelme nagyon távolra nyúlik vissza, azonban ez nem divatszer, így máig megtalálható szinte világszerte mindenhol.

Vágyfokozó rudacskák – fahéjas ízpajzánkodás

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.