Fűszeres tobzódás és koleszterincsökkentés a party-n – 5 féle egészség-itallal!

Az egészséges italok nagy szerepet játszanak a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Sőt, ha nem eszünk szilárd ételt, például lékúra idején a fontos tápanyagokat tartalmazó folyadékok nélkülözhetetlenek. De akár egy party-n is felszolgálhatjuk őket!

Az egészséges ital nem azt jelenti, hogy ezt a folyadékot nehéz lesz a torkunkon leereszteni, sőt! Ha megfelelő összetevőkből készítjük, könnyű megemészteni őket és még társaságban is kitűnő italok! Üssük ki az egészségtelen cukros üdítőket és alkoholokat ezekkel a remek ízvilággal csábító, egészséget adó italokkal!

1.Forró almalé

Fantasztikus ital, különösen télen. A tea és a kávé alternatívája is lehetne, de számos fűszer is bolondítja, mely különleges ízt kölcsönöz neki.

Hozzávalók: 2 csésze almalé, 2 egész fahéj, 6 szegfűszeg, mikrózható italtartó. (2 személyre)

almaecet21000

Öntsük bele a tartóba az almalét, tegyük bele a fahéjat, majd a szegfűszeget. Tegyük mikróba az italtartót és melegítsük fel. Mielőtt forrni kezdene, vegyük ki és szűrjük le a lét egy másik kancsóba, már a fahéj és a szegfűszeg nélkül. Magas poharakban szolgáljuk fel az italt – a fahéj és a szegfűszeg esszencia érezhető lesz!

2.Banános-zabos ital

A legjobb energetizáló gyümölcsök egyike a banán; tápanyagokban gazdag, a zabbal együtt igazán tápláló a szervezet számára.

Hozzávalók: 1 szeletelt banán, fél csésze tej, egy marék zab, 1 evőkanál méz.

Tegyük a hozzávalókat egy tálba és keverjük jól össze. Győződjünk meg róla, hogy a mix sűrű, jeget is rakhatunk hozzá, ha szükséges. Az ital ásványi anyagokkal, fehérjével, B-vitaminnal és a szívre igen jótékony hatású rosttal szolgál.

banán

3.Koleszterinellenes ital

A gyümölcs italok szakszerűen elkészítve még a koleszterin ellen is felveszik a harcot. Papaya, banán és narancs keverésével remek frissítőt készíthetünk.

Hozzávalók: gerezdekre osztott narancs, banán szeletekre vágva, papaya, törött jég.

Rakjuk a narancs- és a papaya darabokat egy keverő tálba. Keverjük jól össze a banán szeleteket mixerrel, egy másik tálban. Majd öntsük bele a banános lét a gyümölcsösbe.  Adjunk hozzá egy kis jeget, majd még egy kis gyümölcsöt öntsünk hozzá. Ez az egészséges ital remek kálium-, kalcium-, C-vitamin forrás. Alacsonyan tartja a koleszterinszintet és nem gátolja az étvágyat.

4.Mentás fehérje ital

Azok számára, akik gyakran esznek zöldséget, hogy fehérje szükségleteiket kielégítsék, ez az ital tökéletes. A kelkáposzta-menta shake az energiaszintet fenntartja, ösztönözve a reggeli edzést is.

Hozzávalók: kb. 30 gramm kelkáposzta levél, 2 evőkanál kendermag, víz, 1 kanál tojásfehérje por, ½ evőkanál menta kivonat, 1 evőkanál kókuszolaj, csokoládés chips, jégkocka.

Egy keverőtálba tegyük bele a tojásfehérje port, a kendermagot, a vizet és a kelkáposztaleveleket. Keverjük nagy sebességen kb. 90 másodpercig. Adjuk hozzá a mentát és a kókuszolajat. Keverjük ismét ugyanennyi ideig. Végül keverjük bele a csokis chips-et és mixeljük, amíg a folyadék sűrű nem lesz. Dobjunk bele jégkockát és szolgáljuk fel!

menta

5.Gyógyteák

A gyógytea az egyik legjobb, amit ihatunk: frissítő, finom és sokat tesz egészségünkért. Csupán felforralt vízre, barna cukorra, tejre (ha szükséges) és a teafilterekre van szükségünk hozzá. Legjobb, ha menta-, gyömbér- vagy zöld teából készítjük, amely lehet nyers formában is – gyömbér darabok vagy mentalevelek formájában.

tea

Elkészítésekor a felforralt vízbe áztassuk be a filtert 2 percre. Adjunk hozzá tejet és forraljuk kissé tovább. Szűrjük le a folyadékot egy kancsóba és máris kínálhatjuk. Gyógyteát napi kétszer érdemes fogyasztani. A feketeteát is kipróbálhatjuk, tej nélkül.

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás: