Szemek a papírcserépben – mutatós fények Halloween-re

Halloween-kor a hatásos dekorációk mellől nem hiányozhatnak a fények sem! A gyertyáknak ilyenkor nagy szerepük van, természetesen mindenféle bizarr és sejtelmes formában!

Halloween alkalmával a hangulatkeltés egyik fő eszköze a dekoráció mellett a fény. A gyertyák hangulatát aligha írhatja felül bármi, ráadásul igen sokféle módon használhatjuk fel őket!

Ideálisak például ebben az időszakban dekorációként az olyan gyertyák, melyekben (a dísztökökhöz hasonlóan) a narancssárga-sárga színek dominálnak. Rakosgassunk szét belőlük többet is a lakásban! Akár úszógyertyákat is beszerezhetünk ezekben a színekben, különleges hatást érünk el velük.

A dísztökök önmagukban is tökéletes dekorációk. Egy sötét színű alapon elhelyezve őket azonban különleges, misztikus hangulatot teremthetünk narancssárga papírzacskókkal a háttérben, melyeken egy-egy seprűnyélen repülő boszorkány és egy hold képe díszeleg. A papírzacskónak nincs alja, ezért  könnyedén egy apró gyertya fölé helyezhetjük.

A boszorkány és hold képet sablonnal készíthetjük el. Gondosan vágjuk körbe. Ezután akár egyszerű celluxszal is a papírzacskók belsejére ragaszthatjuk. Legmutatósabb a három egymás mellett álló papírzacskó akkor, ha a középső zacskón a boszorkány tökéletesen középre kerül, a jobb szélsőn még éppen csak „bekúszik” a képbe, a bal szélsőn pedig már szinte kirepül belőle (egészen a zacskó bal szélére helyezve).

halloween2

Tökéletes Halloween-hangulatot teremthetünk sötét narancssárga lampionok vagy lampion lámpák segítségével is. Készítsünk sablonnal fekete pókokat a felületükre díszítésnek. A drótot is fessük feketére! Ha szeretnénk, akár feliratokkal is díszíthetjük a lampionokat szintén fekete színnel! A lámpák függhetnek a teraszon a vendégek fogadására, de a szobában is kiváló hangulatteremtők!

A terasz, az erkély és a kert ideális dísze a konzervdobozból készített lyukacsos lámpás Halloween-re. A lyukak fúrásához célszerű feltölteni vízzel a konzervdobozt és befagyasztani. Ha ez megvan, fúrjunk bele random módon elszórt lyukakat.

Készítsünk egy nagy lyukat a konzervdoboz aljába is, majd távolítsuk el a jeget. Az alsó lyukon keresztül húzzuk majd rá a fadarabra a konzervdobozt, ezzel lesz leszúrható a földbe. A konzervdobozt narancssárga és fekete színűre fessük kívülről (lehetőleg spray festékkel) belülről pedig fehérre.

Fúrjunk lyukat a konzervdoboz tetejébe is, így a gyertyát be tudjuk majd rajta keresztül helyezni. Csavarozzuk a cölöphöz apró csavarokkal a konzervdobozt az aljánál.

Készítsünk vigyorgó lámpásokat karton cserepekből! Lehetnek kisebbek és nagyobbak is, állhatnak egyedül vagy társaságban.

A cserép egyik oldalán faragjunk ki szemeket, orrot és szájat, akár a dísztök esetében. Majd állítsunk a közepébe gyertyát! Köréjük rakosgatva nagyon mutatósak tudnak lenni a szépséges őszi levelek és a kisebb méretű dísztökök.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás: