Sütőtökös tészta Halloween-ra!

Az őszi/téli szezon kedvenc zöldségféléje kiemelkedő élettani hatásai és sokoldalú felhasználási módja mellett a Halloween elengedhetetlen kelléke is egyben

Hozzávalók

50 dkg száraztészta (tetszés szerint)

1 kis sütőtök

6 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál méz

2 gerezd zúzott fokhagyma

10 dkg dió

sutotok_katt

1 evőkanál aprított petrezselyem

A sütőtökön megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd egy tepsiben 3 evőkanál olívaolajjal, és a mézzel összekeverjük, és puhára sütjük.

Közben a diót – szárazon – kicsit megpirítjuk és felaprítjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük.

A fokhagymát a maradék olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a megsült sütőtökkockákat, a diót. Összekeverjük és közepes lángon 1-2 percig együtt pirítjuk.

A megfőtt tésztát egy tálba tesszük és óvatosan hozzákeverjük a fokhagymás sütőtököt, és az aprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.

Forrás: