Rendes lányból boszorkány – fessünk arcot Halloweenre!

Most aztán már igazán hitelesnek szeretnénk tűnni jelmezünkben Halloween-kor? Ha eddig még nem volt szerencsénk a tökéletes boszorkány jelmezhez, az arcfestéssel együtt bármikor ideális boszi, vámpír vagy zombi válhat belőlünk.

Az a smink a tökéletes, amitől még a család és a barátok is menekülnek…! A Halloween remek időszak sminkelési tudományunk tökélyre viteléhez. Akár boszorkányjelmezünkhöz készítenénk arcfestést, akár vámpírnak-, esetleg zombinak öltöznénk, az alábbi tippekkel könnyedén változtathatjuk át  magunkat. Bárkiből lehet ijesztő kreatúra!

Lényeges, hogy a Halloween-re az előkészületeket már korábban megtegyük. Legyen meg minden az arcfestéshez, ahogyan a jelmezhez is. Ha ugyanis minden kéznél van, már sokkal egyszerűbben dolgozhatunk.

Mielőtt nekilátunk a sminknek, fogjuk hátra a hajunkat vagy csatoljuk fel: a homlokunkba se lógjon bele. Így nem fog zavarni festés közben és szét sem maszatolja a sminket. Fedjük be egy sállal, kendővel a hajat, hogy látvány szempontjából csak az arcra tudjunk koncentrálni.

Döntsük el, hogy már a jelmezben festjük ki magunkat, vagy még a felvétele előtt. Amennyiben könnyen felvehető a jelmez és nem fogja elrontani a sminket, a felhúzása előtt is elkészíthetjük azt, de sokszor ajánlott már a felvételét megelőzően megcsinálni, hiszen nem kell tartanunk attól, hogy esetleg a jelmezt is összemaszatoljuk. Vagy vegyük fel a jelmezt, és terítsünk a nyakunk köré valamit (például törölközőt), ami felfogja az esetleg lepotyogó festéket is.

halloween1

Ráncos külső

Az egyik legötletesebb Halloween-smink a ráncos arc. Öregnek és ráncosnak nézünk ki tőle. Ahhoz, hogy valóban tökéletes legyen, borítsuk be arcunkat olyan alapozóval, mely világosabb az eredeti arcszínünknél. Ehhez a babapúder és a foltok eltakarására szolgáló korrektor is ideális.

Majd rajzoljuk meg a sötét ráncokat, vonalakat az ujjunk hegye segítségével. Száraznak és idősnek tűnik majd a bőrünk, melyhez még utólag is adhatunk babapúdert. A hajra is tehetünk belőle, hogy őszesnek hasson! A szemhéjra mehet sötétszürke, fekete festék, így a szem kifejezetten ijesztő lesz.

Boszorkányos

Annak érdekében, hogy ezt a hatást elérjük, fedjük be az arcunkat fehér vagy zöld alapozó porral vagy folt-eltüntetővel. A homlok közepéről kezdjünk el vonalakat rajzolni V-alakban, fekete sminkecsettel. A vonalakat a száj köré is rajzoljuk meg.

A szemceruza ideális a kézfejekre, mintha csak a vonalak erek lennének, így a kéz öregnek tűnik majd. Fújjuk be a hajat hajlakkal, igazgassuk meg kissé bozontosra, majd – ha akarunk – illesszünk bele műanyag bogarakat, pókokat!

Vámpíros

 Fedjük be teljesen az arcot fehér folt-eltávolító alapozóval vagy fehér alapozó porral. Emeljük ki a szemöldököt és „töltsük fel” fekete színnel. Pirosas-barna sminkkel vonalakat rajzolhatunk az arcra. Majd pedig a széleket kissé „mossuk el” az ujjunkkal.

A művér tökéletes kiegészítője ennek az arcfestésnek! Folyassuk el a száj két szélén, mintha csak éppen most kóstoltunk volna meg egy emberi nyakat…!

A hajat érdemes a fej tetejére fésülni egy pontba. Az átváltozás azonban a vámpírfogak felhelyezésével tökéletes!

Ha ezeknél bonyolultabb sminkre vágyunk, ahhoz kellő előkészületek szükségesek. Olyan ragasztó például, amellyel be lehet fedni az arcot: a gyorsan száradó, bőrre alkalmas alkoholos ragasztó fóliaszerű hatást képez az arcon és később így is húzható le. Ebbe lehet belenyomkodni aztán a (például) műsebnek tűnő anyagokat vagy bármit, amitől bizarr hatást keltünk.

Forrás: