Karácsonyi ajándékozás Kárpátalján!

Az Ökumenikus Segélyszervezet idei Országos Adventi Adománygyűjtő felhívásának keretében karácsonyi csomaggal ajándékozza meg Kárpátalján, a beregszászi járás iskoláiban tanuló 545 első osztályos tanulót.

Az ajándékozás szeretné felhívni a figyelmet a határainkon túl élők támogatásának fontosságára.

Az ajándékok átadásán részt vesz Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius és fejlesztési igazgatója és Gerevich János, a beregszászi Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet közel másfél évtizede van jelen Kárpátalján. A 2008-as nagy árvízi segélyezés után, látva a régió szociális szükségeit, beregszászi központtal helyi intézményt hozott létre, mely mára ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központként végzi a rászorulókat segítő munkáját. A gyermekeket és időseket támogató tevékenység mellett számos egyéb, jelentős projekt fut párhuzamosan. Ingyenes oktatási- és képzési programok folynak munkanélküliek és hátrányos helyzetű munkakeresők számára. Civil információs iroda működik szociális és jogi tanácsadással.

ajandek3

Uniós projektek keretében eu-s szomszédságpolitikai, illetve civil szervezetek külpolitikai érdekérvényesítése témájában konferenciákat, képzéssorozatokat szerveznek, melyeken a szervezet által létrehozott ‘Accord’ civil szervezeteket tömörítő hálózat mintegy 40 tagszervezete vesz részt rendszeresen.

Határokon átívelő együttműködések keretében a szociális intézményrendszerek magyarországi és ukrajnai együttműködését elősegítő projektek folynak, s hasonló keretek között indított hátrányos helyzetűeket, munkanélkülieket valamint fogyatékkal élőket segítő munkaerő-piaci képzési programot is 2011-ben az Ökumenikus Segélyszervezet és beregszászi irodája az ADVANCE. A Segélyszervet fentieken túl részt vesz a térséget érintő természeti katasztrófák (árvíz, jégeső) utáni segélyezésekben is.

Forrás: