Télálló emósok

Bár az emósok alapvetően érzelmi mélységük miatt tartják magukat annak, amik, azonban ezt ruházatukkal mutatják a világnak.

Az emo ruhaviselet legalább olyan sokszínű lehet, mint amilyen sztereotípiákkal szembetalálkoznak az irányzat hívei. Tehát túl nagy szabadságuk nincs. Emósnak lenni katonadolog: szinte egyenruhaként kötelező felölteni az emohajat, -kiegészítőket, -ruhát. Nézzük, hogy ezek mennyire alkalmasak arra, hogy mínusz fokokban is életben maradjon az, aki hordja őket.

Hajviselet

15124Ugyan nem Sámsonok, akikben a hajukban lenne az erejük, de azért elég meghatározó  egy emós életében a haj. Két fontos tulajdonsággal mindenképpen kell, hogy rendelkezzen: legyen kivasalva és asszimetrikusan vágva, aminek eredményeként minimum egy szemet el kell, hogy takarjon. Külön pont jár azért, ha az átlagember számára meghökkentő hajköltemény születik a fürdőszoba rejtekében.

A különös extrémre beállított emós haj nem engedi a sapka viselését. Így a tél legalább annyira hozzájárul a haj idő előtti tönkremeneteléhez, mint az állandó mosás, vasalás, fixálás.

Öltözködés

Ezen a téren emós és emós között nagy különbség lehet, bár ezt egy szkeptikus nehezen veheti észre. Alapvetően dominál a sötét jelleg, amelyen rikító színvirágok nyílhatnak. A kötelező répanadrág nem véd túl sokat a téli hidegek ellen, így erre az évszakra érdemes alább adni a stílusból. A megkövetelt márkás tornacipők nem kifejezetten tél- vagy latyakállók, így jó pár x-el később még felemlegethetik kamaszkoruk hebehurgyaságát, amikor bizony nem az ízületek védelme volt az elsődleges szempont.

A testre feszülő  pólón segíthet egy melegebb pulóver, aminek persze meg kell felelnie minden emós feltételnek, de ha még ez sem elég, egy kabát megoldással szolgál a hidegre. Így legalább deréktól felfelé nem kell semmilyen elfagyástól tartania a téli emósnak.

Kiegészítők

Sajnos a stílus által megkövetelt extra kellékek sem kifejezetten azért vannak, hogy télen ne fagyjon meg az emo. Hiába a piercing az alsó ajakban vagy a feketére festett köröm. Míg az utóbbi azért elhanyagolható mennyiségben hőgyűjtési tulajdonsággal bír, addig az előbbi még erre sem megfelelő.

Minimális védelmet a szigorúan halálfejes kendő adhat, amelyet az emolányok hajba is, a fiúk pedig csak csuklóra vagy nyakra tehetnek.

Emósnak lenni annyit jelent, mint vállon elhordani a világ gondját-baját, és passzívan lázadni minden ellen, amit rossznak vélnek. De ezt az időjárás nem érdekli, és nem díjazza. Az emo öltözködés komoly határokat szab, de azért egy tüdőgyulladás nagyobb veszéllyel járhat, mint kicsit lejjebb adni a trend követéséből.

Forrás: