Magokkal a haj szépségéért

Néha a legkisebb dolgok a legnagyszerűbbek, és erre a legjobb példa a különféle növényi magok. Len, napraforgó, búza.

A magokban lévő összetevők nemcsak a belsőnket, de külsőnket is táplálják.

Már megtudhattad, mire jó a lenmag, ha megeszed, de vajon tudod-e, hogyan foghatod a hajad és bőröd szépségének szolgálatába, akárcsak a többi magot?

Talán már mondani sem kell, hogy fogyaszd bátran ezeket a finomságokat, a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok mindig belülről is táplálják a bőröd és a hajad, tehát elsősorban így őrizheted és fokozhatod a természetes szépséged.

A lenmag rendkívül gazdag A-, B-, C-, D- és E-vitaminban, benne található meg a legnagyobb mennyiségben a szervezet által nem előállítható, ámde nélkülözhetetlen esszenciális zsírsav, a linolén, ezen kívül van benne béta-karotin, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, és számos egyéb ásványi anyag.

Ezek legtöbbje ugyan nem közvetlenül hat a bőrre és a hajra, ám mivel a lenmag rendkívül jó hatással van az emésztésre, a szép bőr és haj legfőbb alapköve pedig az egészséges bélműködés, kellő mennyiségű lenmag fogyasztásával mégiscsak sokat tehetsz a csillogó fürtökért.

A lenmag rendszeres fogyasztása serkenti a haj és a köröm növekedését és egészségét, de nemcsak belülről, hanem kívülről is jól hasznosítható ez az aprócska mag. Ha például egy adagnyi lenmagot két adagnyi vízzel együtt felforralsz, sűrű, zselés anyagot kapsz.

Ezt kend rá a hajadra, majd hajcsavarókra tekerve vagy csak úgy szabadon hagyd megszáradni – a hajad rugalmas és erős lesz, a látványa pedig dús.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.