Harmónia és boldogság ősszel is!

Az elmúlt hetek ajándék napsugarait látva azért lassan mindenkiben tudatosul, hogy bizony pillanatokon belül beköszöntenek az őszi, majd téli hónapok is, lombhullatással, borongós idővel és az ezzel járó téli kedvetlenséggel.

Csüggedni azonban egy pillanatig sem szabad, hiszen ha mozgásban tartjuk magunkat ezekben a hónapokban is, akkor nem csak szervezetünk stressz-hormon szintje csökken majd, de a felszabaduló boldogsághormonok következtében a lombhullatásban a fantasztikus színeket, a borongós időben az esernyő alatti összebújásokat, a téli rosszkedvben pedig inkább a kandalló mellett eltöltött borozgatós estéket fogjuk látni.

És ami mindezt rövidtávon, rövid edzésekkel elősegíti: Vibrációs tréning!

Nyáron minden megy magától. Az idő nagy részét megpróbálja mindenki a szabadban tölteni, sportolási lehetőségek százai várják az éppen szabadságukat töltő embereket és sokkal szívesebben választ mindenki az edzőtermen kívüli elfoglaltságot, legyen szó vízisíről vagy éppen a hegyekben való gyalogtúráról.

sport1

A borongós napok beálltával azonban minden egy kicsit bonyolultabbá válik, visszacsöppenve a dolgos hétköznapokba nehezebben telnek a napok, még nehezebben az edzőtermi órák. A stressz nő, ezzel arányosan pedig nőnek a gerinc- és deréktáji fájdalmak is. És bizony, ha összeadódnak az őszi és téli hónapok, az így fél évnyi időszak eléggé megviselheti a szervezetet.

Ennek kiküszöbölésére ajánlja Pető Éva, a Szevermed Egészségügyi mozgásszervi rendelő vezető gyógytornásza a VibroCity tréningjeit.

A vibrációs tréning mindösszesen 20 percig tart, mely alatt nem csak az alakformálásért, de az egészségért és az immunerősítésért is rendesen megdolgoznak ennek a sportnak a kedvelői. A vibráló padon történő edzés erősíti a hátizmokat, így csökkentve a deréktáji fájdalmakat. A stressz levezetésében is segít, így felszabadultabbnak, energikusabbnak érezheti magát mindenki, még akkor is, amikor támad a téli depresszió. A vibrációs tréning már az első 20 perces edzés után csökkenti a szervezet stressz-hormon szintjét, ugyanakkor felturbózza a boldogsághormon kialakulását.

Az általa megváltozott keringési viszonyok pozitívan hatnak az egész szervezetre, így edzés után nem csak fittebbnek, hanem frissebbnek és felszabadultabbnak is érezheti magát az ember. A vérellátás javulásával pedig serken az agyműködés, csökken az oly bosszantó feledékenység és nő a kreativitás. Pont az történik, amire mindenkinek szüksége van ezekben a hónapokban, hogy aztán pozitívan és lelkesen várhassuk az új tavaszt és az újjászületés hónapjait.

A mozgáskoordinációt és egyensúlyérzékelést helyreállító edzésforma a hajlékonyság növelésében is nagy szerepet játszik. Immunerősítő képessége miatt, melyet tapasztalatok hosszú sora igazol, a szervezet ellenálló képessége is növekszik, mely az őszi és téli megfázásos, influenza-járványos időszak beköszöntével rendkívül hasznos lehet.
Ritkábbak a betegségek, rövidebb a lábadozási időszak. A személyre szabott edzésformának köszönhetően és a személyi edző jelenléte miatt az edzések hatékonyak, szórakoztatóak és valóban ott segítenek, ahol kell. A legjobb benne, hogy önálló edzésként és szépészeti kezelésként is megállja a helyét, hiszen hatásosan tünteti el a nemkívánatos narancsbőrt és feszesíti a már megereszkedett bőrt, nagy segítséget nyújtva így a kismamáknak a terhesség utáni regenerálódás időszakában.

Heti 2-3*25 perc az egészségért, a formás alakért, a jókedvért és a kreativitásért. Hát nem megéri?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.