Fogyjunk diéta nélkül! – 25 tipp, hogyan! – 1.rész

Fogyókúrázni sokan szeretnének, hogy előnyösebbek legyenek a vonalaik, ám tartósan kevesen tudják betartani az új étrendet. Van azonban mód arra, hogy fogyjunk fogyózás nélkül – csak ismerni kell hozzá néhány trükköt.

Beleuntunk már, hogy újabb és újabb fogyókúrázási kísérleteinkkel egy idő után csődöt mondunk? Legegyszerűbb, ha drasztikus vagy kemény fogyókúrák helyett egy másik módszert alkalmazunk: fogyjunk diéta nélkül, úgy, hogy betartunk néhány szabályt.

Lássuk, mit kell tennünk.

1.Lassítsunk az étkezéseinken: a túlevés könnyen megtörténik, ha nem figyelünk oda és gyorsan behabzsoljuk az ételt. Hasznos lenne beállítani egy órát és elhúzni az evés idejét. Egy étkezésre szánjunk 20 percet. Ha így teszünk, kiváltjuk azon hormonok felszabadulását, melyek a telítettség-érzést okozzák. Élvezzük is az ételek ízét. Kifizetődőbb, mint befalni nagy adagokat.

2.Több alvással jobban fogyunk: fogyjunk diéta nélkül azzal, hogy minden nap elegendő időt szánunk alvásra. Aki kialvatlan, többet eszik és a legrosszabb időpontokban. Tanulmányok szerint csupán 1 órával több alvás éjszakánként kb. 6 kiló mínuszt jelent 1 év alatt, olyan személy számára, aki 2500 kalóriát fogyaszt naponta. Az alváshiány egyébként is fokozza az étvágyat, s sokkal hajlamosabbak leszünk túlenni magunkat.

3.Szolgáljunk fel több zöldséget: zöldségek számos variációját fogyaszthatjuk, csak válogassunk belőlük az étkezésekhez. Ez pedig kulcsfontosságú abban, hogy fogyjunk diéta nélkül. A zöldségek vizet tartalmaznak és rostot, amely kellően feltölt bennünket és kevés kalóriát jelent. Mindig hozzáadott zsír nélkül készítsük viszont őket.

4.Töltsük fel magunkat levessel: a kevés kalóriás levesekkel is jól járunk, előételként és főételként is. Feltöltenek bennünket és lassítják az evést. A csirkeleves alapúak is jók, de a krémleveseket kerüljük. Az egyik legjobb választás egyébként az olasz minestrone leves. Sótartalma alacsony, zöldségeket és fehérjét pedig bőven tartalmaz.

5.Együnk teljes kiőrlésűt: a teljes kiőrlésű ételek szintén nagy segítséget jelentenek abban, hogy fogyjunk diéta nélkül. Ilyen a barna rizs, zab, árpa, hajdina, a teljes kiőrlésű péksütemények. Gyorsan feltöltenek és egészséges szénhidrátnak számítanak.

6.Lógassunk fel a szobában egy ruhát, amelybe bele szeretnénk férni. Ezzel mindig szem előtt fogjuk tartani a célunkat. Persze ne legyünk irreálisak, ne rögtön a mínusz 10 kilót célozzuk meg…

7.A bacon-re mondjunk nemet. A reggelire kiváló szalonna vagy bacon szendvicsekben, salátákban is jóízű, még észrevenni sem mindig lehet. Ha kihagyunk 2 szelet bacont reggelenként, azzal naponta 100 kalóriát spórolunk meg. 1 év alatt pedig 4 kilót fogyunk le. Sok egyéb finomsággal lehet helyettesíteni, például mustárral, sült paradicsommal, sült paprikával.

8.Egészséges pizza: készíthetünk pizzát magunknak, de olyan összetevőkből, amelyeket nyugodt szívvel fogyaszthatunk. Ha lecseréljük az eddigi feltéteket, étkezésenként 100 kalóriát takarítunk meg. Fogyjunk diéta nélkül és pakoljunk a pizzánkra zsírszegény sajtot, zöldségeket, valamint süssük félig teljes kiőrlésű lisztből.

9.Csökkentsük a cukrosok ital fogyasztását: vagy inkább hagyjuk is el! Nagyjából 10 teáskanálnyi cukortól kíméljük meg magunkat naponta. Fogyjunk diéta nélkül és igyunk vizet, szódavizet, frissen facsart gyümölcslét. A szódavíz is finom egy kis ízesítéssel, mentalevéllel vagy citrommal.

Az üdítőkben levő, folyékony cukor ugyanis nem ad jelet a szervezetnek arra, hogy jókor hagyjuk abba az evést – ezzel jó esélyünk van arra, hogy hízzunk.

10.Igyunk hosszú és keskeny pohárból! Ez is jó trükk arra, hogy fogyjunk diéta nélkül. A vizuális trükkel 25-30 százalékkal kevesebbet ihatunk meg, mintha nagy, talpas pohárból kortyolgatunk. Egy tanulmány szerint az emberek öntudatlanul többet töltenek a széles, talpas poharakba.

11.Limitáljuk az alkoholbevitelt! Az alkoholokban grammonként 7 kalória van, ami több, mint a szénhidrát (4 kalória/gramm) és a fehérje (4 kalória/gramm). Sőt, ha szeszes italt iszunk, hajlamosabbak vagyunk arra is, hogy „ész nélkül” falatozzunk.

12.Igyunk zöld teát! Tökéletes kiegészítő ahhoz, hogy fogyjunk diéta nélkül. A zöld tea felpörgeti az anyagcserét, valószínűleg a katekin-tartalmának köszönhetően. A cukor nélküli zöld tea egészséges és frissítő.

A cikket folytatjuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php