Zúzódások ellen természetesen

A horzsolásokról és zúzódásokról gyerekkorunk óta tudjuk, hogy katonadolgok, és a félelmetes, hideg kés jó barát.

Ám, felnőve, immár szabadon, természetesebb és hatékonyabb gyógymódok közül válogathatunk, hogy minél előbb megszabaduljunk a kék-zöld foltoktól! Az első percekben fontos a duzzanat minél gyorsabb jegelése: pár jégkocka egy kis rongydarabba bugyolálva tökéletes a célra, s a kis csomagot legalább harminc percig tartsuk a sérülésen!

jegtarto-zuzodasok ellen

Ez fájdalmainkat is csökkenti, hosszabb távon pedig rövidebb gyógyulási folyamatot biztosít. Ha ezután már a fájdalom nem elviselhetetlen, kerüljük az aszpirint, hiszen véralvadásgátló tulajdonságának köszönhetően a zúzódás, ami a véredények sérülésével jár, később nagyobb lehet! A természetes gyógymódok közül a körömvirág, az árnika, a teafalevél és az aloé vera felhasználása a leggyakoribb.

fájdalom-zúzódások

A körömvirágkrém ekcémák, égési sebek, zúzódások kezelésére alkalmas. Hatóanyagai hámosodást elősegítő, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, a véraláfutások és a műtéti hegek gyógyulását segítik elő. Az árnika zselé ütések, zúzódások következtében fellépő véraláfutások, ficamok, izomfájdalmak, reumatikus panaszok kezelésére használható.

A kevésbé ismert gél elsősorban sportolók körében népszerű, hiszen aktív hatóanyagai gyorsan felszívódnak. A fertőzések ellen az Ausztráliában honos teafa leveleiből nyert teafaolaj a leghatásosabb. Antiszeptikus tulajdonságait leginkább vágások, horzsolások, valamint rovarcsípések és szúrások felületi kezelésében használják.

Elősegíti a felületi sebek gyógyulását, megelőzi az elfertőződésüket, és minimálisra csökkenti a hegesedés időtartamát. Az ausztrál őslakosok évszázadok óta használtak leveleket sérülések gyógyítására, és fertőzések elkerülésére.

körömvirag-zúzódások

A kórokozó baktériumok, illetve a gombák elleni hatékonyságát később tudományos kutatások bizonyították, kimutatva, hogy antibakteriális hatása olykor még az antibiotikumokat is felülmúlja. Az aloé verát többen sokoldalú csodaszernek tartják, ami kívül-belül hozzájárul egészségünk és természetes szépségünk megőrzéséhez.

A növény levéből kiszivárgó gélt nyugodtan rákenhetjük, beledörzsölhetjük a sebbe, kitűnő vérzéscsillapító hatása mellett, fertőtleníti a sebet és gyorsítja a forradási folyamatokat. A patikákban és drogériákban számtalan, akár 99%-os tiszta gélt tartalmazó termékek is kaphatók.

A természetes eredetű készítmények hatásait fokozhatjuk meleg borogatás alkalmazásával, és ezáltal a hajszálerek megnyitásával, a kezdeti duzzanat eltűnése után, valamint az egészséges táplálkozás, főként a zöldségek és gyümölcsök előtérbe helyezésével, ami mindenféle megelőzés és hatékony gyógyulási folyamat feltétele!

Forrás: https://napidoktor.hu/index