Van egy csodaszer a bütyökre – nem kell tovább szenvedni?

A bütyök ellen sokan szeretnének hathatós gyógymódot találni. Leszögezhetjük, hogy a bütyök civilizációs betegség.

De mi is az a  bütyök?

Lábfejünk az idő múlásával megváltozik, főként a nagyujj csontjainak szerkezete, amely egyszerűen elferdül. Ez a ferdülés azután bütyköket is okozhat. Ekkor nem pusztán esztétikai problémával, de sokszor fájdalommal is szembesülünk.

A bütyök kialakulásának okai

Az elváltozás amiatt alakul ki, és a bütyök ellen azért szorulunk segítségre (a tyúkszemmel és a lúdtalppal együtt), mert már nem mezítláb és nem egyenetlen (köves, kavicsos) talajon járunk. Így sokunknál kialakul a bütyök. Ennek oka alapvetően a cipőben járás. Ha tehetjük, járassuk mezítláb gyermekeinket, és  magunk is járjunk minél többet csupasz lábbal! Sajnos azonban a civilizációs elvárások olyanok, hogy “muszáj” cipőben/saruban/szandálban járnunk. Léteznek már az ún. gördülő cipők, melyek alternatívát jelenthetnek, de a természetes járást nem helyettesítik. Nézzük meg, hogyan hathat a csípős csilipaprika a már kialakult lábbütyökre!

Fotó: 123rf.com

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatóanyag

A piros, csípős paprika erejét adó kapszaicin orvosilag is “erős” fájdalomcsillapítónak számít, gyulladások esetén. A fájdalom helyén a bőrre kent kapszaicin gátolja bizonyos fájdalomérzékelő idegvégződések működését. Ez úgy történik, hogy “megvonja” tőlük a fájdalominger kialakulásában szerepet játszó egyik vegyületet, az ún. P-anyagot (idegi ingerületátvivő). Kutatások sora igazolja, hogy a 0,025 % kapszaicintartalmú krém mindenféle fájdalmat elmulaszt, néhány hetes kezelés után. Így azután, ha a bütyök ellen nem is, de az általa okozott fájdalom ellen sikerrel harcolhatunk csilipaprikával.

Amennyiben fájdalmas bütyke van, fogyasszon belsőleg is minél több csilipaprikát (ha bírja a gyomra). Használható a paprika külsőleg is (közvetlenül a bütyökre dörzsölve), illetve különféle készítmények formájában (bedörzsölő, vagy fájdalomtapasz).

További hasznos információt a csilipaprika áldásos hatásáról az alábbi linken olvashat >>

Ez a tartalom is érdekelhet! 

Amikor a lépés is fáj – a bütyökről

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.