Málnás granita receptje

Lepje meg kedvesét egy finom málnás granitával, amely pillanatok alatt elkészíthető a szerelmesek napjára.

Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott málna
  • 2,5 dl szűrt almalé
  • 3 evőkanál méz
  • 4 mentalevél.

A málnát átválogatjuk és néhány szép szemet félre teszünk a díszítéshez. A maradék málnát egy bot mixerrel összetörjük, majd egy szűrön áttörjük, hogy a kis magokat eltávolítsuk.

málna

Az almalét a mézzel együtt összekeverjük a málnapürét.

Az így elkészült krémet egy felfújt formába, vagy egy műanyag edénybe töltjük, és letakarva a fagyasztóba tesszük. Kb. 1 óra múlva, majd 30 percenként a megfagyott krém széléről egy kanállal rétegeket szedünk le, majd újra belekeverjük a krémbe.

Így egy tört jéghez hasonló granitát kapunk, amelyet ezután előhűtött poharakba töltünk, majd mentával és a félretett málnaszemekkel díszítjük.

A recept a Holló és Társa Kiadó gondozásában megjelent Desszertek című könyv alapján készült.

Forrás: