Rákóczi Feri csak a fél szemére lát

Rákóczi Ferit valószínűleg már meg sem ismernénk a szemüvege nélkül, ami nem is csoda, hiszen a rádiós műsorvezető születése óta küzd a látássérüléssel.

„Fél látássérült vagyok: egy születési rendellenességből kifolyólag alakult ki a betegségem, egyszeműség a neve. Ez azt jelenti, hogy csak az egyik szememre látok, a jobb szemem gyakorlatilag vak. A másik szemem 3 dioptriás. Nincs semmi problémám ebből kifolyólag, remekül tudok ezzel élni és hiúsági problémát sem okoz a szemüvegem, de volt már, hogy eljátszottam a gondolattal, hogy mi van, ha esetleg rosszabb lesz. Szerencsére magától nem tud átfordulni, csak ha netán valami történik.

Gyerekként, mint mindenkit, aki szemüveges, engem is megtaláltak, de van egy mondás, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Megműttetni nem lehet ugyan, de nem is akadályoz semmiben – árulta el Feri.

A Class FM műsorvezetője remek formában van: sokat fogyott, amit leginkább a sportnak köszönhet. Szüksége  is van az erőnlétre, hiszen ő is csatlakozik a Mozdulj! Közhasznú Egyesület augusztus végi Balaton kerülő biciklitúrájához, ahol egészségesek és látássérültek együtt kerülik meg a tavat tandembiciklikkel.

„Nincs titok, két dolog van: reformokat kellett hozni az étkezésben, ami azt jelenti, hogy este 7 után már nem ettem. A tévhittel ellentétben nem kolbászt eszünk zsírral, hanem nagyon sok salátát fogyasztunk, heti 3-4 alkalommal eszünk halat – de van sertéscsülök és fehérkenyér is néha, de mindenből normálisan és kiegyensúlyozottan. A hangsúly azon van, hogy mindenből vegyünk vissza egy kicsit. Emellett nagyon fontos a sport: heti legalább 3-4-szer egy óra edzés a minimum. Én most elkezdtem futni, de más sportokat is szívesen űzök. Ha ezeket betartjuk, a kívánt hatás nem marad el” – tette hozzá Rákóczi Feri, aki már izgatottan várja a biciklitúrát.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.