Japán arcmasszázs a fiatalságért

Arcunk fiatalításán nem csupán kozmetikai készítmények hosszú során dolgozhatunk, tehát a naponta elvárható hidratálással, ránctalanítással, hanem az évezredes tudománnyal, arcmasszázzsal is.

Mi is a japán arcmasszázs?

Egy nagyon különleges masszázstechnika, nem csak az arcot érinti, érinti a vállakat, a fejet, az arcot és a nyakat. Ez azért nagyon fontos, mert a nyak masszírozásával utat engedünk a vérnek, hogy föláramolhasson az arcba, és oxigént vigyen, táplálja az arcbőrt.

Az arc masszázsával, az izmok masszázsával pedig tonizálni tudjuk az arcizmainkat és végül a nyirok dránázzsal pedig azokat a toxinokat, amik felszabadultak, el tudja szállítani a test.

Milyen mozdulatokból áll? Inkább nyomkodó, vagy hosszan elnyújtott, finom, klasszikus masszázsra emlékeztető? Hogyan képzeljük el a japán arcmasszázst?

A japán arcmasszázs az anma, egy nagyon régi, japán arcmasszázs-technikán alapszik, több mint 7000 éves maga az anma technika és vannak benne úgynevezett siaczu elemek is, amik a pontnyomásos masszázstechnikát jelentik, tehát vannak benne simító mozdulatok, vannak benne pontnyomásos mozdulatok, amikor az akupresszúrás pontokat kezeljük és szintén a meridiánokon is simítunk, valamint vannak benne ilyen nagyon finom mozdulatok, amivel a nyirokdrenázst csináljuk.

arcmasszazs2

Több tucatnyi arcmasszázsról lehet hallani. De vajon a japánok miért fejlesztettek ki egy sajátos arcmasszázst? Valamiféle különleges jelentőséget tulajdonítanak az arcnak?

Természetesen. Japánban az egészség legmagasabb szintje az egészség. Hogyha egészségesek vagyunk, akkor az szépségként sugárzik ki az arcunkon át. De egy igazi szakember Japánban akár a szemöldököd vonalából, a szemed állásából, a szád vonalából meg tudja mondani, hogy milyen az egészségi állapotod, milyen a természeted és milyen ember vagy Te.

Milyen problémákra nyújt gyógyírt a japán arcmasszázs?

Elsőként a stresszoldást mondanám. Annyira csodálatos hatása van a masszázsnak, hogyha valaki rendszeresen jár és már tudja, hogy miben van része akkor nagyon gyorsan elalszik, vagy egy olyan meditatív állapotba kerül, ami valahol az ébrenlét és az alvás között található.

Tehát főleg alánlom azoknak az embereknek, akik nagyon sokat agyalnak, nem bírnak leállni este, ha lefekszenek, és már pihennének, és egyszerűen csak kattognak-kattognak. Na ez a masszázs ez teljesen beránt, nagyon kellemes, komolyan.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.