Kik a világ legvonzóbb arcú színészei? A tudomány válaszol

Az aranymetszés, amelyet először az ókori görögök írtak le, az arányok egy olyan képletére utal, amely a matematikailag legtökéletesebb arcképet jelöli.

Robert Pattinson brit színészt nevezték meg a kutatók a Föld legvonzóbb férfijának. Az sármos színész rendelkezik a legpontosabb vonásokkal a szépség aranymetszése szerint.

 

 

Kifogástalan külsejét más hollywoodi szívtiprókkal is összehasonlították, köztük Brad Pittel, Idris Elbával és David Beckhammel is, de 92,15%-os pontszámát senki nem tudta felülmúlni.

A listát Dr. Julian De Silva plasztikai sebész állította össze, aki egy számítógépes technológiát használt az arányok kiszámításához.

„Robert Pattinson volt az abszolút győztem, amikor az arc minden elemét megvizsgáltuk a fizikai tökéletesség szempontjából.”

 

A történelem legismertebb művészei, mint Leonardo da Vinci, Salvador Dalí és Le Corbusier, szintén az aranymetszést alkalmazták néhány remekművük elkészítéséhez. A tudósok a mai napig használják az egyenletet annak bizonyítására, hogy a természetben a szimmetria adja a hagyományos szépség keretét.

De Silva szerint Pattinson szinte minden kategóriában az első ötben van, mert klasszikusan megformált vonásai vannak, és csodálatos, cizellált állkapcsa.

A 36 éves Henry Cavill szorosan a második helyen végzett, mindössze 0,41 százalékponttal Pattinson mögött, így összességében 91,64%-os eredményt ért el.

Henry Cavill brit színész a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice) című filmjének bemutatóján a New York-i Radio City Music Hallban 2016. március 20-án. (MTI/EPA/Peter Foley)

A dobogó harmadik fokát Bradley Cooper érdemelte ki 91,08%-kal, utána pedig Hollywood legdögösebb apukája, az 56 éves Brad Pitt 90,51%-os eredménnyel jutott tovább.

 

A Top 10-es listán helyett kapott még George Clooney (89,91%), Hugh Jackman (89,64%), David Beckham (88,96%), Idris Elba (88,01%), Kanye West (87,94%) és Ryan Gosling (87,48%).

A legszigorúbb sztárdiéták: Hírességek, akik naponta ugyanazt az ételt eszik

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.