Bevált trükkök, amik segítenek átvészelni a kánikulát

Az otthonok hűvösségének fenntartása mostanában kihívást jelenthet. Ez az öt egyszerű módszer segíthet, hogy a teste és a szobája túlélje a forróságot.

1. Mennyezeti ventilátorok

Állítsa be a mennyezeti ventilátort az óramutató járásával ellentétes irányba, hogy segítsen a hűvös levegőt lefelé keringetni. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki a mennyezeti ventilátort, amikor elhagyja a szobát, mert a ventilátorok a szélhűtés hatásával nem a helyiségeket, hanem az embereket hűtik.


2. Blokkolja a napot

Ne hagyja, hogy a nap túlmelegítse otthonát. Húzza fel a redőnyöket, és csukja be a függönyöket és árnyékolókat azokon az ablakokon, amelyeket közvetlen napfény ér. Ha kint van, használja a napellenzőket, fákat és bokrokat árnyékolásra.

hőség, meleg, kánikula, ventilátor

3. DIY légkondicionáló

Próbálja ki ezt a Greatisttől származó ügyes trükköt arról, hogyan készítheti el otthon a saját légkondicionálóját: Szüksége lesz egy serpenyőre vagy tálra, amit töltsön meg jéggel, és tegye a ventilátor elé. A ventilátor szellője fel fogja venni a jég felszínét, ahogy az megolvad, és hűsítő ködöt fog létrehozni. Éjszaka, ha biztonságos, húzza be a függönyöket, vagy nyissa ki az ablakot, hogy a kicsit hűvösebb szellő átjárja a szobát, és lehűtse.

4. Zuhanyozzon le

A zuhanyzás segíthet lehűteni a testet. Hagyja, hogy a haja a levegőn száradjon meg, így meghosszabbíthatja a test lehűlési idejét, és maximalizálhatja a hideg zuhany hűvös és tiszta érzését.

5. Ne használja a tűzhelyet

Fontolja meg a mikrohullámú sütő vagy a grill használatát az ételek főzéséhez és elkészítéséhez. Ez segít hogy hűvösebb maradjon a lakás, és energiát is megtakaríthat. Mint a pandemik idején, most is hasznos lehet, ha elvitelre rendel, vagy házhoz.

Juharfa, tölgyfa, bükkfa – miért olyan fontosak a kánikulában?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.