Szávay Ágnes: Verseny az egész élet

A népszerű teniszező véleménye szerint nagyon fontos a versenyszellem, ami elősegíti az ember fejlődését, legyen szó sportról vagy tanulásról.

Néha a legegyszerűbb dolgokról írni a legnehezebb. Amikor először megkértek, hogy írjak pár gondolatot a versenyszellemről, boldogan elvállaltam, „hiszen mi sem egyszerűbb nekem ennél” – gondoltam magamban. Igen ám, de amikor már félórája néztem a számítógép monitorát, rájöttem, hogy nem is olyan könnyű olyasmiről írni, ami lényegében meghatározza az életemet.

A versenyszellem és a versengés kiskoromtól kezdve jelen van az életemben. Akinek van nagyobb testvére, főleg bátyja, annak szerintem nem kell bővebben kifejtenem, hogy mit is értek ezalatt. Mindig meg szerettem volna mutatni a szüleimnek, hogy én is vagyok olyan ügyes és rátermett, mint a testvérem. Tudok olyan jól focizni, rajzolni, tanulni és labdázni.

szavay_agnes_480

Amikor engem is levittek a teniszpályára, természetesen én akartam lenni a legjobb. Mindig én voltam a legkisebb a csoportban, és mivel az edzőm szerint tehetséges voltam, ezért nagyobb gyerekekkel játszottam, akiket persze le szerettem volna győzni. Mindig hajtott, hogy megmutassam, mire vagyok képes, és én is vagyok olyan jó, mint a nagyok.

Amikor Budapestre költöztünk, teljesen megváltozott az életem. Idegen hely, idegen emberek, szinte senkit nem ismertem. Úgy éreztem, hogy csak úgy tudok a leghamarabb beilleszkedni az új közösségbe, ha megmutatom, én vagyok a legjobb. A klubtenisz ugyanolyan, mint a profi tenisz, csak kicsiben: versenyek, rivalizálások, sikerek és kudarcok.

Természetesen a profi versenyzés sok lemondással jár, hiszen én nem jártam osztálykirándulásokra vagy bulizni a barátaimmal, de megvan a maga szépsége, amit nem cserélnék el semmiért. A lányok között a tour-on nagy a rivalizálás, hiszen mindegyikünk le akarja győzni a másikat, de azért többnyire jóban vagyunk egymással, csak a pályán nincs kegyelem.

Véleményem szerint nagyon fontos a versenyszellem, ami elősegíti az ember fejlődését, legyen szó sportról vagy tanulásról. Fontos, hogy legyen célja az életünknek, és azért meg is küzdjünk. Nagyon nehéz minden nap a versengés szellemében élni, de a sikerélmény a végén minden nehézséget és kudarcot feledtet. Én kiskorom óta teniszező szerettem volna lenni és a világ legjobbjai közé tartozni. Van még min dolgoznom, és rengeteg célom van, amit meg szeretnék valósítani.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.