Oroszlán Szonja: Ép testben, ép lélek!

Tényleg hiszek abban, hogy a testünk meghálálja a törődést. Ebben igenis legyünk önzőek. Senki sem szeretne fájdalmasan öregedni.

Közhely. Persze. Hányszor halljuk ezt a mondatot! Sóhajtunk, legyintünk, és nem foglalkozunk vele. Én szeretem a közhelyeket, nem véletlenül lettek azok. Ez a mondat pedig a kedvencem az összes közül, mert már nem is közhely, hanem alapigazság.

Sokan mondják, hogy a szépség belülről fakad. Ezzel én is egyetértek. A nap is belülről kifelé sugárzik. Viszont valamivel töltődnünk kell, hogy legyen mit sugároznunk. Ha szeretjük magunkat – márpedig ez az egyik legfontosabb alap – örömmel teszünk testi és szellemi egészségünk érdekében.

A rosszkedv ellen nem a mértéktelen mennyiségű édesség majszolása a megoldás. Sok szülő már gyerekkorban hozzászoktatja a gyereket az édességhez. Csokit ad a gyereknek, ha szomorú, cukorkát, ha valamit jól csinált. Persze én is kaptam csokit, de utána rögtön küldött az anyukám fogat mosni, amiért ma már nagyon hálás vagyok. Megint eszembe jutott egy közhely! „Az vagy, amit megeszel”. Azt hiszem ezzel, mindent elmondtam az étkezésről!

oroszlan_szonja_480

A testmozgás az egyik legjobb búfelejtő. Én gyerekként elég virgonc voltam. A szüleim úgy próbáltak „lenyugtatni”, hogy beírattak mindenféle sporttevékenységekre. Suli után jártam úszni, teniszezni, sí-edzésre, műugrottam, vívtam – persze nem egyszerre. A sport felszabadítja az endorfinokat, amit nevezhetünk akár „boldogsághormonnak”.

Csak elkezdeni nehéz, de ahogy felgyorsul a vérkeringés, rögtön jobban leszünk, egyre több lesz az energiánk és abba sem akarjuk hagyni. A mai napig rendszeresen edzem a testem, járok futni, amit őszintén szólva nagy nyafogások közepette kezdek el, aztán úgy kell leállítsam magam 4-5 km után.

A másik nagy kedvencem a Bikram jóga. Ez egy speciális jóga, amit egy 40 fokosra felfűtött teremben végzünk, magas páratartalomban. Másfél órás az óra, egy-egy pózt kétszer egy percig tartunk ki. Igen, nagyon kemény meló, de méregtelenít, immunrendszert erősít és állóképességet javít. Emellett másfél óra kikapcsolódás, szellemi és lelki töltődés. Edzések után mindig szebbnek látom magam a tükörben.

Tényleg hiszek abban, hogy a testünk meghálálja a törődést. Ebben igenis legyünk önzőek. Senki sem szeretne fájdalmasan öregedni. Nem beszélve a betegségek megelőzéséről. 5-6 éve vagyok az Egészség Hídja Alapítvány egyik arca. A mellrák, mint oly sok más betegség, gyógyítható, sőt megelőzhető! Szeressük magunkat és tegyünk az egészségünkért, hogy egy szép, boldog, erőben teljes életet élhessünk.

Forrás: