Harry herceg szembesült azzal, ami milliókat érint

Egy neves brit orvos, Dr. Manish Mittal szerint Harry hercegnek gyorsan kell cselekednie, különben ő is arra a sorsra jut, mint a bátyja és az édesapja.

Harry herceg két év múlva tölti be a 40. életévét, és ha most nem tesz hajhullása ellen, akkor kerek évfordulóra teljesen kopasz lesz – állítja a vezető hajátültetési sebész. Dr. Manish Mittal szerint Harry vagy elfogadja kopaszságát, mint testvére, a 40 éves Vilmos és apja, a 73 éves Károly, vagy hajbeültetést csináltathat, esetleg parókát kap.

Dr. Mittal így nyilatkozott: “A hajhullás sebességét tekintve valószínű, hogy Harry két éven belül teljesen kopasz lesz, 40 éves korára biztosan”.

Elmondta, hogy ha Harry hajműtétet szeretne, akkor hajhullást stabilizáló gyógyszert kell szednie, mielőtt két műtétet hajtana végre, amelyek során 18 hónap különbséggel körülbelül 2000 egyedi hajgraftot ültetnének be.

hajhullás, kopasz

Fotó: 123rf.com

A hajhullás megállítható?

A hajhullás természetes folyamat, mindennap veszítünk el hajszálakat, sőt az évnek egyes időszakaiban fokozottan hullhat a hajunk. Kezelendő, krónikus hajhullásról akkor beszélünk, ha naponta 40-60 hajszálnál több hullik ki. Persze ahhoz, hogy el tudd dönteni, hajveszteséged még a normális kereteken belül mozog-e, nem szükséges – mellesleg nem is lehetséges – naponta megszámolnod az elhullajtott szálakat. Ezt az ember érzi. Hiszen az évek során megismerted annyira a tested, hogy feltűnik a lefolyóban, hajkefében, ruhákon, kispárnán maradt hajszálak mennyisége.

A női és a férfi kopaszodás különbözik egymástól. Amíg a férfiak általában a homlok, illetve a fejtető irányából kopaszodnak, a változó korban tapasztalható női hajvesztés egyenletesen, az egész fejbőrön tapasztalható, valamint hosszanti ritkulás is jellemzi.

A hajhullás nem feltétlenül végleges. Előfordulhat átmeneti hajveszteség is – akár foltokban, akár összefüggő területeken -, amikor is maga a hajszemölcs nem pusztul el, csak a felületén lévő mátrixsejtek képtelenek osztódni. Ilyenkor a kezelés célja a sejtek osztódásának serkentése, amivel a hajnövekedés teljes mértékben visszaállítható.

A hajhullás nem korhoz kötött probléma. Fiatalkorban is elkezdődhet, és rengeteg – sok esetben megszüntethető – tényező állhat a hátterében. Fogamzásgátló gyógyszerek, hormonproblémák, egyoldalú táplálkozás, vitaminhiánnyal járó diéta, hosszan tartó láz, véralvadásgátló gyógyszerek, stressz, gyulladás, helyi fertőzés, menopauza idején tapasztalható hormonváltozások.

Olvasd el ezt is!

A kopaszodás megállítható?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.