A mániás depressziós Catherine Zeta-Jones

Mániás depresszió miatt szorult kezelésre Catherine Zeta-Jones brit színésznő, akit nagyon megviselt férje, Michael Douglas súlyos rákbetegsége.

"Az elmúlt évben felhalmozódott stressz miatt Catherine úgy döntött, hogy rövid időre bevonul egy mentális betegségekkel foglalkozó klinikára, hogy kezeltesse bipoláris II. zavarát" – jelentette be Cece Yorke, az Oscar-díjas színésznő szóvivője. Mint hozzáfűzte, a híresség most már kitűnően érzi magát, és alig várja, hogy a héten elkezdje a munkát két készülő filmjében.

njdn3o2m

Közleményéből nem derült ki, hogy mikor állapították meg a brit színésznő betegségét, illetve az sem, hogy mikor és mennyi ideig állt kezelés alatt. Zeta-Jones férjénél tavaly nyár végén diagnosztizáltak rendkívül előrehaladott torokrákot. A világhírű színész idén januárban bejelentette, hogy a sikeres kezelésnek köszönhetően meggyógyult. A népszerű színész házaspárnak egy tízéves fia és egy hétéves lánya van.

A bipoláris zavart, más néven mániás depressziót szélsőséges kedélyhullámzás és depressziós időszakok jellemzik, a betegség gyógyszeresen, illetve pszichoterápiával jól kezelhető. Mark Davies, a brit Rethink mentális karitatív szervezet szakembere a bbc.co.uk megkeresésére kiemelte, hogy roppant bátorságról tett tanúbizonyságot Zeta-Jones, amikor nyíltan vállalta betegségét, amely még magán viseli a mentális betegségek stigmáját. "Bár sebezhető lesz, sokak számára nyújt majd vigaszt, akik némán szenvednek, és valószínűleg nehezen küzdik le félelmeiket" – mutatott rá a szakértő.

Forrás: