Mennyire éled környezettudatosan a napjaidat?

Új magyar applikáció számolja ki, mennyire éled környezettudatosan a napjaidatKözösségi tartalommegosztó és szemléletfejlesztő médiaplatformként definiálja magát egy új magyar alkalmazás,...

B-vitamint szedek, de mire is?

A nagy dózisban, naponta szedett B-vitaminok jelentősen lassítják idős embereknél az elbutulást, csökkentik az agyzsugorodást, sőt az Alzheimer-kór ellen is bizonyos védelmet nyújtanak - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph.

Fonnyadt gyümölcsökben kevés a C-vitamin!

Mindenki tudja, hogy a zöldségek és a gyümölcsök természetes C-vitamin források, de azt kevesebben, hogy a vitamintartalom alakulása is sok mindentől függ. Gilingerné Dr. Pankotai Mária, a...

9 meghökkentő másnaposság elleni szer

Felöntöttünk a garatra? Nem vagyunk ezzel egyedül, különösen újévkor, születésnapkor, jelentős ünnepek alkalmával! A másnaposság persze igen megterhelő - egész nap arra várunk, hogy végre...

A gyömbér top 10+1 egészséges előnye

Harcol a baktériumokkal, enyhíti a görcsöket A gyömbér nemcsak finoman ízesíti a teát és a süteményeket – hasznos az egészség szempontjából is. De lássuk, miért előnyös ez a különleges...

Szereti a birsalmát? Íme a története

A birsalma az ősi civilizációk nagyra becsült gyümölcse, lehet, hogy ő volt az Édenkertben az aranyalma? A birsalma története Ezt a gyümölcsöt széles körben fellelhetjük Olaszország...

Quinoa, minden gabonák anyja

Az ősi inka gabonafajtát, a quinoát (Chenopodium quinoa) tartják a jövő egészséges táplálékának. Az inkák aranyaként is emlegetett quinoa lágyszárú, egynyári növényt, amely akár 2...

Így tedd környezetbaráttá otthonodat!

Az ingatlannet.hu korábbi cikkében arról olvashattunk, hogyan lehet egészségesebb az otthonunk. Most pedig arra ad tippeket, hogy milyen környezetbarát megoldásokat alkalmazhatunk erre. Mindehhez nem...

Gyógyító fűszerek – hogyan használjuk őket?

A fűszerezés legfőbb célja, hogy kiemelje az ételek ízét, növelje az étel, élelmiszer élvezeti értékét. Az ízesítés mellett a különböző fűszerek tompíthatják a húsok jellegzetes...