Hallásjavítás omega-3 zsírsavval

Azok a nők, akik sok halat esznek, csökkentik az esélyüket a halláskárosodásra – állítja egy tanulmány. Bostoni kutatók azt állítják, hogy azok a nők, akik hetente legalább két adag halat...

Nemcsak a koronavírus miatt fontos a D-vitamin

Az egész élet folyamán szükség van megfelelő mennyiségű D-vitaminra, mert az szinte minden életműködésben szerepet játszik - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ)...
egres3

Miért jó a kertben az egres?

Miért egészséges az egres? Érdemes sok egrest fogyasztani: energiatartalma csekély, 100 g-é mindössze 44 kcal (184 kJ). A gyümölcsében sok A-, B1- és C-vitamin, 0,8 % körüli pektin, 0,5...

Top 10 kerti munka, melyet most kell elvégezni

Milyen kerti munkák várnak ránk? A meleg idő már itt van, s néhány kerti munka ilyenkor a legideálisabb. Mit érdemes ebben az időszakban megtennünk? Mit metszünk, mit ültessünk ki? Ha van...

Indiai zsírégető táplálékok

Minden kultúrának megvannak a maga szokásai, jellegzetes fogásai és alapanyagai, amelyek jellemzik az adott régió gasztronómiáját. Az indiai gasztronómia sajátossága mélyen gyökerező...

Így védekezzünk a kullancsok ellen!

A kullancsok a nedves, sötét helyeken várják, hogy mikor kapaszkodhatnak rá az áldozataikra. Ha azt szeretnénk, hogy a kertünkben kevesebb legyen, érdemes néhány tippet megfogadni! Házi...

Ne csókold meg a baromfit!

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja (CDC) arra szólította fel a lakosságot, hogy mellőzzék az élő baromfi csókolgatását a szalmonella-járvány kitörése...

Újabb koronavírus-mítosz dőlt meg

A D-vitamin alacsony szintje nem növeli a koronavírussal való fertőződés kockázatát egy amerikai kutatás szerint. Ha kizárólag az adatokat vesszük figyelembe, észlelhető ilyen kapcsolat, de...