Gyorsan megvalósítható otthonszépítési ötletek, még a nyári pihenés előtt:

Az elmúlt év történései és a fokozott otthonszépítésre való igény érezhetően megváltoztatta a lakberendezési trendeket: változó stílusok, új színek és funkciók kerültek előtérbe.

Bár a világ újra kinyílni látszik, a lakóterek kialakítása, betöltött funkciói, szerepe, ezzel együtt a kedvelt színek és a kívánt hangulatok, valamint hatások változóban vannak. Eddig az időjárás nem túlságosan kedvezett a felújításoknak, ám a kora nyári hetek még ideálisak lehetnek a megvalósításra. A falfestés és a kiegészítőkkel történő játék még mindig a költséghatékony megoldások közé sorolható, érdemes tehát kísérleteznünk akár a színekkel, akár új mintákkal, anyagokkal.

Összeszedtünk néhány inspiráló lakberendezési ötletet, amivel könnyen, gyorsan, egyszerűen – még a nyári pihenés előtt – új hangulatot adhatunk otthonunknak.

Előtérben a természetet idéző színek és minták

A természetet idéző színek és minták bárhol visszaköszönhetnek, legyen szó falszínekről, textilekről vagy bútorokról. Szinte nincs olyan leveleket, növényeket vagy természeti kincseket ábrázoló motívum, ami ne lenne divatos. Párnákon, függönyökön, bögréken, terítőkön bátran használjuk ezeket a mintákat. A falfelületeken használt természetes színeket tökéletesen kiemelik az arany vagy a bronzos kiegészítők, valamint az enyhén csillogó textilszövetek is, de a natúr (fa)bútorok és fémes kiegészítők is tökéletesen beleillenek az enteriőrbe. Fokozzuk a hangulatot minél több élő vagy szárított növénnyel.

 

Kék, zöld, okkersárga

 

A lágy pasztell árnyalatok mellett nagyon is érvényesülnek a teltebb, mélyebb árnyalatok. Az okkersárga, a smaragd-, vagy a fűzöld, a tengerkék árnyalatok a lakás bármely pontján, szinte kivétel nélkül megjelenhetnek. Az eddig megszokott fehér, szürke vagy világos pasztell árnyalatoknak nem is gondolnánk mennyire jól áll egy hangsúlyosabb mély szín, amíg ki nem próbáljuk. Ízlésünknek megfelelően kombinálhatjuk az egymással harmonizáló színeket, akár egymás mellett, akár mintaként alkalmazva.

A neten böngészve rengeteg képet találsz hatalmas, álomszép kertekről, rengeteg növénnyel, fával, medencével, filagóriával, és mindennel, amit csak el tudsz képzelni. És akkor még ott vannak a teraszok, ahol elfér egy hatalmas kültéri ülőgarnitúra, rajta az egész családdal.

Lakberendezési tippek kis erkélyhez

Tipp: Poli-Farbe Platinum Decor sárga pillangóvirág D70S, bazsalikom D70B és mák D60M.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

A fürdőszoba új szerepben

A fürdőszobákban is egyre inkább megjelennek a színek. Érdemes a fehér vagy világos alapszínt leváltani egy hangsúlyosabb színre. Gondolkozhatunk lágy pasztell árnyalatokban, de hangsúlyosabb, mély színekben is, egyedül a burkolat, a bútor színe és stílusa szabhat határt. A fürdőszoba szerepe is átértékelődött, a funkcionalitása mellett relaxáló, pihentető szerepe is fontossá vált. Tovább fokozhatjuk a fürdő hangulatát, ha például egy fotelt, párnákat, gyertyákat vagy növényeket is elhelyezünk benne.

Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalati közül: kék szellőrózsa K40, brazil menta BM50.

 

 

Újragondolt minimalizmus

A fehér minimalizmus eltűnőben van. Erre a stílusra egyértelműen hatással volt a pandémia. Az újragondolt minimalizmus lényege, hogy nyugtató, pihentető hatással legyen a lakás tulajdonosára, így az eddig uralkodó fehér, szürke színeket felválthatják a mélyebb, hangsúlyosabb színek is. Egy szabályt kell figyelembe venni: törekedni kell a színek harmóniájára a falszínek és a bútorok tekintetében is, kerülni kell a túlzó, erős, nagyon vibráló mintákat, árnyalatokat, valamint a zsúfoltságot.  

Tipp: Poli-Farbe Platinum Decor kék pázsitviola D70K.

 

 

Kerek minták, játékos falak

A kreativitás továbbra sem kopott ki a trendek közül. Az egyéni ötletek, játékos kivitelezések kitűnő megoldások lehetnek, ha szeretnénk otthonunk hangulatán lendíteni.  A geometriai minták, vagy a korábban említett levélminták mellett idén a kör alakú minták és alakzatok is divatosak. Bútorok és kiegészítők esetében is egyre nagyobb teret nyernek a kerek formák. A falfelületen is gondolkozhatunk akár nagyobb körökben vagy kisebb pöttyökben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan válasszunk az elképzelésünkhöz falfestéket?

 

A trendeket figyelve megannyi lehetőségünk nyílik otthonunkból álomotthont varázsolni, mindezt, akár saját magunk kivitelezve. Ma már olyan felhasználóbarát falfestékek is elérhetők, amelyekkel bárki számára egyszerű lehet egy-egy szoba, vagy falszakasz felújítása. Érdemes olyan festéket választani, amely egyrétegű, tökéletesen fed és csepegésmentes, mindemellett bevonata matt és tartós, ilyen például a Poli-Farbe Platinum beltéri falfesték. Az erősen igénybevett felületekre érdemes olyan tulajdonságú festéket választani, ami mosható és dörzsölhető, például a Poli-Farbe Platinum matt latex, amely 100 szennyeződésnek is bizonyítottan ellenáll. Takaríthatóságának köszönhetően higiéniai és esztétikai szempontokból is időtálló falfelületet alakíthatunk ki. Különösen ajánlott használata az erősen igénybe vett falakra, például előszoba, konyha, gyerekszoba, étkező esetében vagy bárhol, ahol makacs foltokkal találkozhatunk. A latexfesték további előnye, hogy penészálló bevonatot képez a felületen, így a magas páratartalmú helyiségek festésére is kiválóan alkalmas.

Az előre kikevert színek tekintetében is igen széles a választék, a halvány pasztell árnyalatoktól kezdve az erősebb árnyalatokat is könnyen beszerezhetjük festékszakkereskedésekben vagy barkácsáruházakban.

Egy marék rajzszög, egy feszített vászon a kedvenc színedre festve, egy rövid idézet, egy kartonpapír darab: mindössze ennyi dologra lesz szükséged a következő kreatív ötlet elkészítéséhez.

Kreatív ötlet lakberendezéshez: alkoss rajzszögekkel!

 

A Poli-Farbe festékgyár saját enteriőrképei megtekinthetők és letölthetők az alábbi linkről:
https://www.dropbox.com/sh/0w9q6d0h0h5zbdj/AADvcnPwnRqESIy-477lX_uaa?dl=0

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.