Lehet, hogy súlyos mogyoróallergiája van? Egy teszttel gyorsan kiderítheti

Ön allergiás a mogyoróra? Vagy a tüneteket keresztallergia okozza? Belehalhat a mogyoróallrgiába? – minderre választ kaphat a forradalmian új 244-es nanotechnológiás allergiateszt segítségével.

Mogyoróallergia

A földimogyoró egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek gyakran okoznak táplálékallergiás tüneteket. A tünetek súlyossága az egészen enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig is terjedhet.

A mogyoró kapcsán fellépő reakciók már közvetlenül a magvak fogyasztása után pár perccel is jelentkezhetnek. A tünetek súlyossági foka az enyhébb szájnyálkahártya zsibbadástól az arcon, száj körül, szemeknél jelentkező ödémán keresztül az életveszélyes, fulladással is járó anafilaxiás sokkig terjedhet.

Foto:pixabay.com

Egyéni érzékenységtől függően a földimogyoró allergia tünete lehet hányinger, hányás, hasfájás, hasmenés, bőrkiütés, ekcéma, légszomj és nehézlégzés.

Keresztallergia? Súlyos allergia? Életveszélyes allergia?

Az egyéni érzékenység attól is függ, hogy a földimogyoró allergén összetevői közül, az adott betegnél melyik okozza a tüneteket. 

A földimogyoró öt allergén komponense közül négy súlyosabb reakciót is képes előidézni, egyről azonban tudjuk, hogy csak helyi reakciót okoz a szájnyálkahártyán.

Fotó: 123rf.com

A földimogyoró fehérjéi hasonlóságot mutatnak a zöldborsó, lencse és a bab fehérjéivel, ezért ritkán ezek fogyasztása is allergiás tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. A keresztreakció miatt az allergiás tünetek megjelenése valószínűbb, gyakrabban következik be szója fogyasztása esetén.

A földimogyoró egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek gyakran okoznak táplálékallergiát. A tünetek súlyossága az egészen enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig is terjedhet. Hogy kinél, milyen súlyos tüneteket okozhat, egy új típusú allergiateszt segíthet eldönteni.

Mitől függ, hogy enyhe vagy súlyos tüneteket okoz a földimogyoró allergia?

Kivizsgálás legegyszerűbb módja

A 244-es nanotechnológiás allergiateszt egy vizsgálattal választ ad Önnek:

  • allergiás-e a földimogyoróra (azaz emelkedett-e a földimogyoró ellenes IgE ellenanyag szintje)
  • allergia esetén Önnél a földimogyoró enyhe vagy életveszélyes tüneteket okozhat
  • lehet-e, hogy az Ön tüneteit nem a földimogyoró, hanem más ételek okozhnak
  • Önnél más ételekre jelentkező tüneteket ezek az ételek vagy csak a földimogyoró-keresztallergia okozza

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.