Egy kis bacon – történelem

Időszámításunk előtt 1500 körül a kínaiak már fogyasztották a sertés húsának azt a részét, amit ma baconként ismerünk. Innen terjedt át szép lassan a Közel-Keletre, ahonnan a kereskedők...

Gyomorkímélő ételek, tanácsok, ötletek

Gyomorkímélő ételek általában csak olyankor kerülnek az asztalra, ha valamilyen egészségügyi problémánk adódik. Kellemetlen hasmenés, haspuffadás, székrekedés, hányás, gyomorégés, hogy...

Ez történik, ha alufóliába csomagolunk

Az alufóliában sütött élelmiszer alumíniumtartalma jelentősen megnövekedhet a hőmérséklet és a maró fűszerek hatására. Alumíniummal kisebb mennyiségben nap mint nap találkozik a...

Ezek a káros és hatástalan diéták

A felnőtt lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ennek ellenére folyamatosan hódítanak az ígéretesnél-ígéretesebb diéták. Vajon melyik hatásos és melyik nem az? Lehetséges, hogy...

Ezek a 3 napos böjt gyógyhatásai a szervezetünkre

Rengeteg módszer közül választhatsz, és ha betartod az előírásokat, csodákat tehet a szervezeteddel. Mutatjuk, milyen előnyei vannak, ha időnként tartasz egy rövid böjtöt! Szakértők szerint...

Fogyni, de csak a hasunkból -lehetséges ez?

A képlet egyszerű. Elkezdtünk tényleg odafigyelni a táplálkozásunkra, emellett rendszeresen mozgunk. Az eredménye meg is mutatkozik a mérleg szerint, de az a fránya hasi zsír csak nem akar...