Milyen módszerekkel kezelhető a kopaszodás?

Dr. Huszárné Kürti Éva egészségtan tanár a kopaszodást megszüntető módszerekről beszélt a Csak Csajokban.

A hajat sokszor különálló egységként kezeljük, de érzékeny jelzőrendszere a szervezet állapotának akárcsak a bőr, ráadásul az idő haladtával a hajtüszők is öregszenek, csökken a működésük, így a haj vékonyabbá, rugalmatlanabbá, fénytelenné válik, nem nő már olyan gyorsan és elkezd ritkulni, őszülni. A kopaszodás, a fokozott hajritkulás egy genetikailag öröklött hajlam mely hajlamot még felerősíthetik a külső környezeti hatások. Ám a tudomány mai állása szerint már van arra mód, hogy a hajvesztés folyamatát kezeljük vagy éppen gátoljuk.

A hajkoronánk megtartására, dúsítására különböző készítmények és módszerek jöttek létre. Vannak kifejezetten csak gyógynövényekből (nyírfalevél, csalánlevél, stb.) álló készítmények, hagyományos és népi módszerek melyek természetességükkel fogják meg vásárlóikat. Léteznek már kifejezetten a tudománynak köszönhető termékek, melyekkel a nyugati orvoslás vívmányaiban bízók gyógyíthatják hajritkulásukat.

A legújabb kutatások eredményeként már létezik olyan szérum, mely a hagyományosan haj- és fejbőr ápolására használt gyógynövények (csalán, bojtorján, kakukkfű, cickafarkfű, stb.) hatását ötvözi a biotechnológiai úton előállított peptidek hatásával, melyek befolyásolni tudják sejtműködésünket.

Ha a különböző készítmények már nem használnak, akkor a hajátültetés az egyre népszerűbb és bevett szokás. Ez a gyógymód korántsem olyan rémisztő, mint amennyire hangzik. A sebészek mára igen fejlett és gyorsan gyógyuló technikával dolgoznak, melynek köszönhetően a legrövidebb időn belül ragyoghat a hőn áhított hajkorona a fejünkön.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.