Bélböjt – Mi az a kolon-hidroterápia?

Dr. Gajdos Gábor sebész, böjtorvos egy különleges eljárásról a kolon-hidroterápiáról, azaz a bélmosás vízterápiáról beszélt a Csak csajok műsorában.

A belgyógyászat megoldást kínál az egészségtelen életvitelre a kolon-hidroterápiával. Beleink, különösen a vastagbél, ki vannak téve a folyamatos stressz és az egészségtelen táplálkozás által előidézett terhelésnek.

A terápia legfőbb célja a méregtelenítés és a bélflóra helyreállítása. A béltisztítás segítségével megszabadulhat a szervezet a felgyülemlett, lerakódott salakanyagoktól, miközben ismét könnyen tud felszívódni a táplálék.

Milyen konkrét bajokra orvosság?

A kolon-hidroterápia többek között megoldást jelent a székrekedésre, a folyamatos puffadásra, a hasmenésre, a gombás fertőzésekre, illetve a húgyúti-, és kismedencei gyulladásokra egyaránt.

Dr. Gajdos Gábor sebész, böjtorvos egyszerűen fogalmaz. Gyakorlatilag a vastagbél átmosását értjük a kolon-hidroterápia alatt. Az eljárást magyarul vízterápiának nevezzük. A beöntést már nagyon régóta alkalmazzák az orvoslásban, ez a terápia ennek az eljárásnak a modern változata.

Mik az előnyei?

A kolon-hidroterápiának méregtelenítő hatása van, valamint a bélflóra helyreállításában tud segítséget nyújtani. Méregtelenítés alatt persze nem azt értjük, hogy valódi mérgeket mosunk ki a vastagbelünkből, hanem inkább azt, hogy felhalmozódott, haszontalan salakanyagoktól szabadulunk meg, magyarázza Gajdos doktor.

A nem megfelelő életvitelüknek – rossz táplálkozás, mozgásszegény életmód – köszönhetően a vastagbelünk funkcionális zavarai nagyon gyakran előfordulnak. Gajdos doktor tapasztalatai szerint a kolon-hidroterápiával kezelt pácienseinek olyan panaszai szűntek meg, amiktől korábban semmilyen más kezeléssel, méregtelenítéssel nem tudtak megszabadulni.

Az eljárás menet

A terápián, egy speciális géppel végzik az átmosást. Általában hét-tíz alakalom elegendő a bélműködés helyreállításához. A hidroterápiás eljárás alkalmanként 45-60 percet vesz igénybe. Ahhoz, hogy a kaucsukszerű, megkeményedett salakanyag feloldódjon és távozzon a szervezetből, az első három kezelésnek rövid időn belül kell követnie egymást.

Forrás: