Az elhízás és a rák kapcsolata…

Az elhízás és a rákbetegség kapcsolatával foglalkozó kutatások szerint a túlsúlyos embereknél másfélszer nagyobb eséllyel alakulhat ki valamilyen daganatos betegség.

Balog Krisztina dietetikus az elhízás és a rákbetegségek összfüggéséről beszélt a Csak csajok műsorában. A nagy kalóriatartalmú ételek rendszeres fogyasztása növeli a testtömeget. A magas zsírtartalmú ételek általában nagyobb kalóriatartalmúak is. A szénhidrátgazdag élelmiszerek, mint a szénsavas üdítőitalok, cukorkák, sütemények a leggyakoribb hordozói a felesleges energiának.

A kutatók megvizsgálták, hogy van-e hatása a deutériummegvonásnak a sejtek, az élő (növényi, állati, emberi) szervezetek élettani folyamataira. Az elmúlt húsz év során végzett ilyen irányú vizsgálataink sokoldalúan igazolták, hogy a deutérium-megvonás következtében számos folyamat másként zajlik le a különböző biológiai rendszerekben.

Az eredmények egyértelműen igazolják a természetben megtalálható deutérium kitüntetett szerepét a sejtekben lejátszódó folyamatok szabályozásában. Különböző típusú növény-, majd állatkísérleteket végeztünk, és megállapítottuk, hogy a deutérium-megvonás hatására gátolt lesz a sejtek osztódása, elpusztulnak a tumoros sejtek.

Balog Krisztina dietetikus, szaktanácsadóként segít a betegeknek, hogy az adott helyzetben hogyan és miként lehet alkalmazni a csökkentett deutérium tartalmú készítményt.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.