A férfiak sem érzéketlenek!

Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó egy gyakran felmerülő problémáról beszélt a Csak csajok műsorában. Nevezetesen arról, hogy miért nem mutatják ki a férfiak eléggé az érzelmeiket

A nők és a férfiak megszámlálhatatlan tulajdonságban különböznek egymástól. Az egyik ilyen különbség a sok közül, hogy a nők nem csak érezni, de hallani is szeretik, azt hogy a mennyire szeretik őket.

A férfiak többsége azonban ritkán mutatja ki az érzelmeit, a nőknek ilyenkor pedig csak fájhat a feje, hogy talán nem is szeretik őket eléggé. Az persze téves elképzelés, hogy a férfiak nem éreznek semmit. Egyszerűen csak nem úgy mutatják ki, mint a nők.

Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó szerint az is egyénenként változik, hogy kinek mennyire igénye a dicsérő szó. A rendszeres visszacsatolás nem mindenkinek ennyire fontos. Ha valaki biztos önmagában nem igényli a külső visszacsatolást.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy egy adok-kapok viszonyt tartsunk fenn. Talán a nők hiába is várjuk, hogy folyamatosan bókoljanak nekik, ha ők egy árva szóval sem bíztatják párjukat.

„Ez tényleg oda-vissza hat. Azt gondolom, amíg a nőknek külsőorientáltabb az értékelés iránti vágya, addig a férfi inkább azt szereti, ha a teljesítményét értékelik.” – magyarázza Bakos Zsuzsi.

Fontos tehát, hogy ne legyen evidens elvárás a nők részéről, hogy csak őket dicsérjék. Őssze kell kapcsolni a cselekedeteket a szavakkal, mert így alkotnak kerek egészet.

Forrás: