Bevállalnánk? – Az 5 legfurcsább helyen levő sportlétesítmény!

Szívesen teniszeznénk egy felhőkarcoló tetején? Netán golfoznánk a vízen, egy apró szigeten? Megtehetjük, a világon ugyanis több olyan, szinte szédítő helyen létesített sportpálya van, ahol erre van mód!

A különféle sportok szerelmesei, főleg, ha már nem kezdők, szíves-örömest járnak olyan helyekre is, ahol nem megszokott körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek. Lehetnek azok városok, zöldövezetek legeldugottabb vagy éppen legkülsőbb részei is. Egy sportlétesítmény általában a városok területén belül helyezkedik el – az alábbi sportközpontok közül sokra mindent lehet mondani, csak ezt nem – és éppen ettől egyedi!

Lássuk a világ 12 legszokatlanabb helyén épült sportlétesítményét, az Egyesült Államoktól Dubai-ig!

1.Coeur d’Alene Resort Golf Pálya, Egyesült Államok

Luxus üdülőhely Idaho államban, a Coeur d’Alene tó partján. Kikötővel és kongresszusi létesítményekkel is rendelkezik, gyógyfürdővel és egy 18 lyukú golfpályával. A hotelnek 338 szobája és lakosztálya van, tornya 18 emeletes. A létesítményhez tartozik az egyetlen mozgatható sziget a világon: itt épült a Scott Miller tervezte golfpálya, mely tulajdonképpen egy uszályon helyezkedik el. Számítógépes vezérléssel mozgatják. A játékosokat vízi taxi viszi a pályához, melyen egyébként a célzások nehézségi fokát is be lehet állítani a szárazföldről.

item6.rendition.slideshowWideHorizontal.coeur-d'Alene-resort-idaho-golf-1

2.Eidi Stadion, Feröer-szigetek

Az Atlanti-óceántól pár méterre helyezkedik el ez a sportpálya, mely jó néhány félprofi foci-csapatnak ad gyakorlási lehetőséget. A pálya szélén elég kevés az állóhely, így a szurkolók száma is korlátozott. Egy meggondolatlan lövés pedig egyenesen a tengerbe viszi a labdát…

5391072376_ef46c7ed65_b

Eiði település Eysturoy észak-nyugati csücskében található a Feröer-szigeteken. Neve földnyelvet jelent feröeri nyelven. A városkát csupán 669-en lakják, központjában méretes kőtemplomot találunk 1881-ből, mely a település 100 éves évfordulójára épült.

tumblr_mnoppeTJ9Q1qlxwjno1_1280 (1)

3. Tenisz pálya a Burj Al Arab-on, Egyesült Arab Emírségek

Mondhatni szédítő élmény játszani a Burj Al Arab tetején, mely a világ legmagasabb teniszpályája. Maga az épület is a világ negyedik legmagasabb szállodája, Dubai központjában. A teniszpálya kerek, és ha éppen nincs használatban, helikopter-leszállóhelynek alkalmas. A hotel maga 321 méter magas, a pályát pedig szinte a legtetején találjuk. A Burj Al Arab egyébként egy mesterséges szigetecskén áll, 280 méterre a Jumeirah strandtól, a szárazföldhöz egy magánhíd köti. Az épület formája egy vitorlát imitál.

5833016736_70f4f88293_b

4.Lebegő pálya a Marina öbölben, Szingapúr

Igazi építészeti ritkaság. A stadion szó szerint úszik és ebben egyedülálló a világon. 120 méter hosszú és 83 méter széles, 9000 ember fér el rajta, teljes súlykapacitása 1070 tonna. Az ülőrészen 30 ezren  tudnak helyet foglalni. A pályát 13 hónap alatt építették fel, 2007 áprilisában.

5647782247_377508f077_b

Minden évben újabb és újabb turistákat csalogat.  A környék is mutatós felhőkarcolóival és a vízen állomásozó hajókkal, így a játék unalmasabb perceiben is bőven van mit nézni.

marina-bay-stadium-singapore-weird-sports-venues1

5. Ski Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Hihetetlen, de igaz: fedett, beltéri síközpont a sivatag közepén! A Ski Dubai arra ad lehetőséget, hogy a forró nyárban élő arabok is élvezhessék a síelés örömeit. Az érdeklődők 22.500 négyzetméteren síelhetnek. A létesítmény a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának része.

sd2

A Majid Al Futtaim építtette, mely magát a bevásárlóközpontot is működteti. 2005 novemberében nyitották meg. 85 méter magas heggyel és 5 változó nehézségű lejtővel rendelkezik, valamint egy 400 méter hosszú sík pályával. Természetesen a Hópark számos téli mulatságra ad lehetőséget, beleértve a jeges csúszdát, a hóbarlangot és a mászó tornyot is. Sőt, a Ski Dubai-ban még pingvinek is élnek!

indoor-ski-resort1

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.