9 tökéletes program Budapesten

A vakációra való tekintettel az Éva Magazin összeszedte azokat a fővárosi helyeket, amelyeket érdemes meglátogatni a nyár folyamán. Programajánló következik!

1. Reggelizz, mint egy király

Akár otthon, akár valamelyik remek fővárosi reggelizőhelyen. Ajánljuk például aPékműhelyt az I. kerületi Battyhány utcában. Reggel 7-től nyitva!

2. Szállj fel a BKK-hajóra, és ringatózz a csodás panorámában

A BKK-é még mindig a legolcsóbb a dunai hajójáratok közül. (Egy felnőttjegy 750 Ft.) Menetrend, vonalak és állomások…

3. Bográcsozz a Rómain!

Van ott egy hely – a Két Rombusz -, ahol magaddal hozott hozzávalókkal is lehet bográcsozni; a bográcsot és a tűzifát ők adják. Persze a helyszínen is lehet vásárolni enni-innivalót.

4. Mássz fel a Bazilika panorámakilátójába!

Innen az egész várost be lehet látni! Nem is drága: egy felnőtt belépő 500 Ft. Még több infó…

5. “Valami, ami éjjel összerak”: bulizz hajnalban!

Zumbáztál már hajnali fél 6-kor? Ha nem, akkor muszáj kipróbálnod a Pesthajnalt, ahol bárki ingyen táncolhat, jógázhat, társasjátékozhat -és aztán mehet munkába. Reggelizni is lehet, de azért fizetni kell (nem sokat).

Még több infó és regisztráció: pesthajnal.hu

6. Ugorj be a Holnemvolt parkba!

Ide további belépődíj váltása nélkül át lehet sétálni az állatkertből, de van külön bejárata is. A már bezárt Vidámparkból a Barlangvasút és az Elvarázsolt kastély is átkerült ide, valamint találunk itt kalandpályát, gyerekvonatot és itt van az állatsimogató is. Információ: zoobudapest.com/pannonpark

7. Nevezz be egy alternatív vezetett túrára!

Méghozzá többféle tematikus túrán is részt vehetsz gyerekkel vagy anélkül. Bekukkanthatsz régi műhelyekbe, kóstolgathatsz édességeket, felfedezheted a város illatait. Több vállalkozás is foglalkozik fővárosi sétákkal, például: imaginebp.hu

8. Sétálj a Duna-parton a Fővám tértől a Boráros térig – vasárnap délután!

A Bálna melletti sétány különösen verőfényes tud lenni ilyenkor. A cet szájába belépve kézműves söröket, fagylaltokat is kóstolgathatsz a tucatnyi kávézó valamelyikében.


9. Mozizz a szabadban!

A kertmozinál egyszerűen nincs jobb nyáresti elfoglaltság! Ha van kertetek, otthon is kifeszíthettek egy vásznat, de a városban több helyen is várhatók rendszeres vetítések. Például Csillebércen vagy a Corvin tetején.

 

Forrás: evamagazin

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.