Női mellek – forma és méret szerinti típusok?

Kelet-nyugat, könnycsepp és társai: valójában 9 féle női mell létezik. Nézd meg, te vajon melyik típusba tartozol!

Ahány nő, annyi féle mellforma létezik, arról nem is beszélve, hogy az évek múlásával folyamatosan változik. Egy fehérneműgyártásra szakosodott cég viszont 9 típusú mellformát határozott meg abból a célból, hogy megkönnyítsék vásárlóik számára a megfelelő melltartó kiválasztását. Ha szeretnéd megtudni, hogy a tiéd melyik kategóriába tartozik, olvasd el figyelmesen a leírásokat!

mellforma

Fotó: Pixabay.com

 

Aszimmetrikus

Aszimmetrikus mellek esetében az egyik mell nagyobb, mint a másik, de ez a legtöbb esetben alig észrevehető. Kisebb százalékban fordul elő, hogy az eltérés jobban látható. Általában ritka az aszimmetria a test két oldalán és az arcon is, ezért természetes, hogy a mellek formája sem tökéletesen egyforma.

Atletikus

Az atletikus mell széles, és mivel több izomszövet van benne, mint emlőszövet, ezért laposabb is. Nevével ellentétben nemcsak sportolóknak van ilyen mellük, örökletes tényezők is közrejátszanak.

Harang

A harang alakú mell felül keskenyebb, lefelé haladva pedig szépen kikerekedik, így egy szép, harang alakot formáz meg. Általában a nagyobb kosármérettel rendelkező hölgyek körében gyakori.

 

különböző mell

Fotó: shutterstock

 

Kelet-nyugat

A kelet-nyugat típusú mellek távol ülnek egymástól, így viszonylag szabadon hagyják a mellkasod közepét. A mellbimbók sem előre néznek, hanem inkább kifelé, jobbra és balra, vagy úgy is mondhatjuk, hogy keletre és nyugatra.

Laza

Ha laza típusú a melled, akkor a mellszövet általában lazább és puha szerkezetű, ezért kicsit nyúltabb a formája, a mellbimbók pedig lefelé mutatnak.

Kerek

A kerek mellek szimmetrikusak és szabályosak, ami azt jelenti, hogy felül és alul egyaránt teltek. Szerencsés forma, mert a melltartó viselése sem fontos, hiszen nagyon jó tartása van a cicidnek.

Oldalazó

Az oldalazó mellek könnyen összetéveszthetők a kelet-nyugattal, mivel mindkettő kicsit távol ül egymástól, de ebben az esetben a mellbimbók előrébb mutatnak, és a mellek kicsit teltebbek, kerekebbek.

Karcsú

A karcsú típusú mellek általában vékonyabbak és hosszabbak, és inkább ovális formájúak, mint kerekdedek. A mellbimbók nem előre, hanem inkább lefele néznek.

Könnycsepp

A könnycsepp alakú cicik a kerek mellek és a harang alakú mellek keverékei. Felül kicsit laposabbak, de alul szép kerekek és teltek.

 

A szakértők generációk óta arra ösztönzik a nőket, hogy hordjanak melltartót a hátfájás megelőzése és a tartás javításának érdekében, valamint azért, hogy elkerüljék, hogy a mellük lógni kezdjen.

Pedig Jean-Denis Rouillon, a Centre Hospitalier Universitaire kutatója szerint a melltartó egyáltalán nem alkalmas se a mellek megereszkedésének megakadályozására, sőt, többet árt, mint használ.

Ezt teszi a mellekkel a melltartó hiánya

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Patafi Zikus

    ” Általában ritka az aszimmetria a test két oldalán és az arcon is, ezért természetes, hogy a mellek formája sem tökéletesen egyforma.”
    Ez a mondat így értelmetlen. A szimmetria ritka, ezért természetes ha a mell is aszimmetrikus. Nincs senki, aki publikálás előtt átnézné a cikkeket?

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.