Ne csak igazgassuk, vizsgáljuk is meg melleinket!

Nap, mint nap méregetjük, nézegetjük a tükörben, igazgatjuk a melltartónkban, ruhánkban, de az igazán fontos mozdulatokat mégis elhanyagoljuk!

Habár az emlődaganat világszerte a nőket leggyakrabban érintő rákos megbetegedések egyike, amely kellő odafigyeléssel időben felismerhető és jó eséllyel gyógyítható lenne, mégis napjainkban a legtöbb nő tabuként kezeli a mellei önvizsgálatát. Mi több, a 2020-as mellrák témájú kutatásából az is kiderült, hogy a magyar nők 10%-a még soha nem hallott az emlőönvizsgálat fontosságáról, holott a megkérdezettek 60%-ának él a környezetében mellrákban érintett személy. 

A fürdőszobánkba zárkózva, készülődés közben sűrűn méregetjük, igazgatjuk mellünket, de valahogy az önvizsgálatot még mindig sokan kínosnak és tabunak érezzük, pedig testünk ismerete és rendszeres vizsgálata teljesen természetes, és akár az életünket is megmentheti! 

A szépségmárka idén októberben egy egyedülálló, minden tabut ledöntő kisfilmmel igyekszik hatni a társadalomra, és egy rendkívül fontos üzenetet közvetíteni minden nő számára az önfigyelemről és öngondoskodásról. A rövidfilmben nők reflexszerű mozdulatainak sokaságát láthatjuk, amelyek mindenkinek természetesek és minden nap akár többször is előfordulnak. Ezeknél azonban vannak sokkal fontosabb mozdulatok is, amelyekre sokan sohasem szánunk időt!  Minderre felhívja a figyelmünket a rövid videó, amelyet a YouTube csatornán, a következő linkre kattintva tekinthetünk meg: https://www.youtube.com/watch?v=u-D7hzvwDx4

„2020-ban végzett kutatásunk során azzal a megdöbbentő ténnyel kellett szembesülnünk, hogy a testtudatossági trend folyamatos növekedése ellenére, a nagyon sok nő még mindig tabuként kezeli az emlőönvizsgálatot és nincs tisztában ennek fontosságával. Ezért készítettük el idén októberben figyelemfelhívó kisfilmünket, amelyben szinte reflexszerű, mindenki számára ismerős mozdulatok összegyűjtésével szeretnénk elgondolkodtatni a nőket saját testükkel kapcsolatban. Hiszen az igazán fontos mozdulatok nem csupán széppé tesznek, hanem akár életet is menthetnek” – mesélte Busi Andrea, az AVON Magyarország CSR Specialistája.

„Valljuk be, hogy mi nők sokszor hiúak vagyunk. Sokat nézegetjük, méregetjük testünket, esetleg hosszabb lábakról, vékonyabb derékról, kerekebb mellekről álmodozva. Mindeközben elfeledkezünk arról, hogy éppen a különbségek tesznek minket egyedivé, elfelejtjük elfogadni, szeretni és megismerni önmagunkat. Pedig nagyon fontos, hogy jól ismerjük a saját testünket, hogy észrevegyük ha valami megváltozik és időben orvoshoz forduljunk.” – tette hozzá a szakértő.

 

A figyelemfelhívó kisfilm a következő linkre kattintva tekinthető meg a YouTube csatornán: https://www.youtube.com/watch?v=u-D7hzvwDx4

A mellrákról és az önvizsgálat helyes lépéseiről a következő linkre kattintva tájékozódhatunk: https://avononline.avon.hu/az-onfigyelem-napja

Mellrák? – Ne essünk pánikba, ha a mellek különböznek a barátnőkétől

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.