Torok- és mellrákkal küzd Martina Navratilova – Újra felveszi a harcot a betegséggel

Martina Navratilova bő tíz éve már megközdött a mellrákkal, de most újra korai stádiumú torok- és mellrákot diagnosztizáltak nála. Az egykori teniszcsillag elszántan küzd a gyógyulásáért.

A 66 éves teniszcsillag, Martina Navratilova optimistán tekint a jövőbe. Pályafutása során összesen 59 Grand Slam-győzelmet szerzett, most a gyógyulásáért fog kitartóan és keményen küzdeni – számol be az NLC.

„Ez a dupla csapás komoly, de szerencsére még kezelhető, így bízom a kedvező kimenetelben. Nehéz lesz, de teljes erőmmel harcolni fogok” – idézte Navratilova közleményét a Nemzeti Sport. Hogy valóban csak a gyógyulásra koncentráljon, tévés szakkommentátori munkáját is lemondta, kezelését még ebben a hónapban megkezdik.

Martina Navratilova

Fotó: 123rf.com

A teniszező a novemberi Forth Worth-i WTA-világbajnokságon érzett a torkában egy megnagyobbodott nyirokcsomót, és mivel az nem múlt el, orvoshoz fordult.

A biopszia kimutatta, hogy egyes stádiumú torokrák okozta a kellemetlenséget, és a mellében is elváltozást találtak. A közleményben az áll, hogy mindkét daganatot korai stádiumban fedezték fel, így jó esélye van a teljes gyógyulásra. Navratilova 2010-ben már megküzdött a mellrákkal.

Olvasd el ezt is!

Celine Dion gyógyíthatatlan beteg – Képtelen színpadra állni

Forrás: Napidoktor.hu