Ki élheti át álmában is az orgazmust? És miért?

Az álom a tudatalatti kódolt üzenete – így szól Sigmund Freud elgondolása. Korunk agykutatói viszont egyszerűen értelmetlen képek sorozatának tartják. De mi a helyzet az álmunkban átélt orgazmussal? Az valódi? Vagy csak “álmodtuk”?

 

Vad, színes, szagos, szomorú vagy romantikus: az álmok sokfélék, és annyira titokzatosak, hogy mindig is lenyűgözték az embereket. Az éjszakai képek, érzések úgy tűnik, mintha lelkünk mélységeibe vezetnének, egy ébrenléten túli világba, amelyben összemosódik a fantázia és a valóság.

Te is átéltél már olyan erotikus álmot, amikor eljutottál a csúcsra? Jó hír, hogy ezt nem csak álmodtad, mert ilyenkor a tested teljes mértékben ráhangolódik az agyi hullámokra.

 

Az alvás alatti orgazmus gyakoribb, mint hinnénk, a férfiak és nők 70 százaléka legalább egyszer átélte már életében. Biztosan téged is érdekel, mik lehetnek az okai ennek a bizarr, mégis csodás élménynek.

Az álom csak következmény

Legtöbben úgy hiszik, hogy az alvás alatti orgazmust a szexuális álom váltja ki, pedig ez épp fordítva van. Biztos neked is volt már olyan álmod pár másodperccel elalvás előtt, amiben leesel egy épület tetejéről, vagy arra riadsz fel, hogy azt hiszed, leestél az ágyról. Ez azért történik, mert a mély alvás előtti fázisban az izmaid elernyednek, és erre az agyad ilyen furcsa álommal reagál. A szexuális izgalomnál is így van, előbb izgul fel a tested, majd az agyad ennek hatására kreál egy erotikus álmot. Tehát az agyad csak később reagál az álommal a testedre, és nem az váltja ki az alvás alatti szexuális izgalmat.

Fotó: 123rf.com

Életkortól is függ

Legtöbbször serdülő korban jelentkezik az alvás alatti orgazmus, ami a fiúknál magömléssel jár. A hormonok ebben a korban tombolnak, és ha tudatosan még nem is vagyunk felkészülve az első szexuális élményre, a testünk azt üzeni, hogy testileg már igen. Gyakori lehet még idősebb korban ez a jelenség, amikor az illető már lemondott az efféle örömökről, de a teste mégis azt jelzi, hogy még szüksége lenne a szexualitásra.

Foto: 123rf.com

Szexuális frusztráció

Sok nőnél problémát jelenthet az aktus során eljutni a csúcsra, de erről nem szívesen beszélnek, mert kínosnak tartják. Ebben az esetben is gyakoriak lehetnek az erotikus álmok és az alvás alatti orgazmus, hiszen a testnek szüksége van a kielégülésre, amit a partnerétől ébren nem kap meg. Ha gyakran vannak ilyen álmaid, elképzelhető, hogy a szexuális életed nem éppen kielégítő.

Így találhatod meg a G-pontod – Felejthetetlen orgazmusod lesz!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.