Sörterápiával a COVID miatti szaglásvesztés „gyógyításáért”

A dobozokon rövid instrukciók jelzik, hogy miként lehet trenírozni az orrunkat és agyunkat sörterápiával.

A francia L’Associé ügynökség győzte meg arról egyik ügyfelét, a Paname sörfőzdét, hogy gyártsanak le olyan sörtípusokat, amivel a Covid egyik leggyakoribb tünete enyhíthető – számol be az Egészségkalauz.hu.

A sörterápia ötlete azokból a kutatásokból származik, amelyek azt bizonyították, hogy a szaglás képességének visszanyerését ismerős illatok rendszeres megszagolásával is serkenthetjük. Az ügynökség pedig egyből a sörrajongókra gondolt, akik közül valószínűleg sokan hosszabb-rövidebb időre szintén megtapasztalhatták az anozmia tüneteit.

alkohol, ital, sör

A sörfőzde végül három, rendkívűl erős aromával rendelkező sört készített a kampányhoz. A szaglásukat edzők, vagy a sima érdeklődők így egy DDH Session NEIPA (trópusi gyümölcsökkel és citromfűvel), egy ananászos, barackos Sour Gose, illetve egy Imperial DDH IPA (vérnaranccsal, kalamondival, citrus és fenyőaromákkal) közül választhatnak a sorozatban. A dobozokon rövid instrukciókat is elhelyeztek arról, hogyan lehet trenírozni az orrunkat és agyunkat a sörökkel.

Ez is érdekelhet!

Koronavírus – Egyre nagyobb baj a krónikus szaglásvesztés

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.