Lakossági mentőmellény a Balatonon

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ingyenesen biztosít mentőmellényeket strandokon, kikötőkben, melyeket egy messziről is jól látható mentőmellény állványon helyeznek el.

Az első mentőmellényállványt bemutatták a Budapest Boat Shown, amelyet Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon állítanak fel. 

“Régi álmunk vált valóra” – mondta el az állvány bemutatóján Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. – “Frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben állítjuk fel a mentőmellény állványokat. A rajtuk található mentőmellényeket bárki ingyenesen használhatja. A célunk az, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen, ugyanúgy magukhoz vegyék az emberek, amikor vízhez mennek, mint ahogyan a cipőt is felveszik. Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet. A legveszélyeztetettebbek a gyermekek. Egy szaladgáló kisgyerek nagyon könnyen belesik a kikötő mély vízébe, egy stégről a folyóba vagy a vízibicikliről egy strandon, és pillanatok alatt elmerülhet. Ezt akadályozzák meg a szülők, ha mentőmellényt adnak a gyermekükre. Ebben segítünk az állványainkkal.” 

A szakszolgálat a napi életmentő és baleset ellátó munkája mellett legfontosabb feladatának a prevenciót és az edukációt tartja. Újabb és újabb módokon igyekeznek eljutni a lehető legtöbb emberhez azokkal az üzenetekkel melyek tudatosabb, biztonságosabb vízhasználatra, sportolásra, pihenésre sarkalják a lakosságot. A Mentőmellény Állvány Projekt is ezt a folyamatot segíti. 

Az állványok egy nagy mentőmellény formát mintáznak, figyelemfelkeltőek és egyben figyelmeztetőek is. Ezekben a térszobrokban 12 db különböző méretű, bevizsgált mentőmellényt helyeznek ki. Az állványokon ez olvasható „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!”. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy a helyükre tegyék vissza ezeket az eszközöket. 

A szakszolgálatot a megvalósításban cégek segítik, amelyek egy-egy állvány örökbefogadásával járulnak hozzá a mentőmellényhasználat népszerűsítéséhez.     

Az informatikai katasztrófák következményeinek felszámolására, a katasztrófák, visszaélések, rendszerproblémák megelőzésére kínálunk innovatív megoldásokat. Információbiztonsági és adatmentő üzletáguk évek óta nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, ezért szeretné felhívni a figyelmet a BIZTONSÁG fontosságára az élet minden területén, így a vízen is, ahol az adatvesztésnél nagyobb baj is megtörténhet” – mondta el a KÜRT vezérigazgatója, Kmetty József, aki elsőként vállalta, hogy csatlakozik a Mentőmellény Állvány Projekthez, a legelső állvány örökbefogadásával, amely megtekinthető a Budapest Boat Show-n.

A Hungexpo amellett, hogy megjelenési lehetőséget biztosít a kiállításon a kampány elindításához és az állvány bemutatásához, maga is a csatlakozik az örökbefogadók köréhez.

A Budapest Boat Show-n, hazánk legnagyobb szárazföldi kikötőjében, idén is több mint száz hajóval és számos más vízijárművel, sporteszközzel várjuk a látogatókat. A Hungexpo mindig is örömmel áll az olyan kezdeményezések mellé, amelyek egy adott szakmát, egy közösséget szolgálnak, így nem kellett sokat gondolkodnunk azon, hogy az idén 30. jubileumi évfordulóját ünneplő kiállítás csatlakozzon a Vedd el! Vedd fel! Viseld! Tedd vissza! programhoz. Alig vártuk már mi, szervezők, kiállítók és a látogatók a személyes találkozást az idei rendezvényen, ahogyan alig várjuk az idei hajósszezon indulását, ami hála ennek a nagyszerű ötletnek még biztonságosabb lesz” – mondta el Ganczer Gábor, Hungexpo vezérigazgató.

„A vitorlás sportban a balesetek megelőzése nagyon fontos, ahogyan az ismeretterjesztés is, és úgy gondoljuk, hogy ez a mentőmellény állvány kampány nagyban hozzá fog járulni ehhez a VMSZ-szel közös törekvésünkhöz, és segíti a biztonságos közlekedést” – tette hozzá Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az átadón.

Olvasd el ezt is!

Vízibaleset – Felelőtlenség és figyelmetlenség okozza

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.