Van értelme a fogyasztóöveknek?

A válasz: igen és nem. Használatuk mellett általában diétázni, mozogni kell, önmagában gyakorlatilag nem sokat érnek az alakformáló övek.

Mindenki látott már olyan reklámot, melyben könnyen használható, gyors és hatékony alakformálást biztosító öveket ajánlanak a fölös kilóiktól megszabadulni vágyóknak. A kérdés azonban jogos: mennyire hatékonyak ezek? Valóban gyorsan le lehet velük fogyni?

Nos, a fogyasztó övek önmagukban nem sokat segítenek, ám általában javasolni szoktak hozzájuk egy test-karbantartó diétát is. Ha ezzel együtt kezdünk hozzá a használatához, a válasz: igen, fogyasztanak. Amennyiben azt várjuk, hogy csak magunkra szíjazzuk az övet, továbbra sem vagyunk viszont fizikailag aktívak, az úszógumik leolvadását hiába várjuk.

fogyaszóöv

Félrevezető reklámok

Természetes, hogy sokan elcsábulnak, ha a reklámokat látják, melyek fennhangon hirdetik az övek sikerességét. Hiszen ki ne szeretne gyorsan, könnyen és nagyobb fizikai megerőltetés nélkül leadni pár kilót? Örülnek, ha segítségükre siet egy ilyen eszköz, mely rövid úton elérhető, hatékony fogyással kecsegtet. Hasizom gyakorlatok, melyeket a gép végez el helyettünk, egy öv, amely magától dolgozik és akár méreteket is fogyhatunk tőle. Ehhez hasonló felkiáltásokkal nem kevés túlsúlyos ember figyelmét kelti fel. Ezek némileg félrevezetőek. Aztán jön a csalódás, a reklamáció?

Amerikában mindenesetre a fogyasztóvédelemmel való összecsapás óta az öveket nem lehet úgy hirdetni, hogy csupán azok egyszerű használata meghozza a kívánt eredményt, mindenféle egyéb tevékenység nélkül, ahogyan a reklám korábban szólt.

Gyors fogyás?

Az alakformáló övek használata a zsírsejteket valóban fellazítja. Ám ha nem végzünk egyéb edzést mellette, tehát például nem tornáztatjuk meg a formálni kívánt testrészt, a zsírsejtek visszarendeződnek. A tornával érhetjük el, hogy a zsírsejtek valóban el is tűnjenek. Fontos az áttérés a zsírszegény táplálkozásra és nem árt, ha a szép hasra áhítozó növeli fizikai aktivitását is. Vannak cégek, ahol ezt egyáltalán nem titkolva hirdetik a fogyasztó öveket, kihangsúlyozva a helyes táplálkozás és a mozgás fontosságát.

Gyors fogyás ezen az úton nem érhető el. Szép is lenne, persze, de a tény az, hogy nem létezik “varázslatos fogyás” és “varázsgép”, amellyel rövid időn belül elérhetjük és fenntarthatjuk egészséges súlyunkat, valamint olyan mutatós, kidolgozott, szálkás hasunk lesz, amilyet szeretnénk.  Ez csak életmódváltással érhető el, és tartható fenn hosszútávon.

Figyelnünk kell arra, mit eszünk és mikor, és rá kell vennünk magunkat, hogy minél több mozgást végezzünk. Egyébként is, sokkal többet teszünk így az egészségünkért, mintha egy fotelban ülve, az övet magunkra erősítve várjuk a csodát.

Forrás: https://napidoktor.hu/