Gyorsítsd fel edzésed! (x)

Rázd meg magad és hozd a legjobb formádat a jó rezgésekkel!

Ha még nem vagy ismerős az edzőtermi technikákban, akkor biztosan furcsállod, hogy mi köze van a rezgéseknek az edzéshez. Az igazság az, hogy mindegy, hogy csak valami újat keresel vagy már rutinos tréningezőnek számítasz, szeretném neked is bemutatni a Power Plate csodát, azt a vezető vibrációs gépet, melyet oly sok híresség, sportcsillag, orvosi központ, fitnesz klub és stúdió használ világszerte.

Mi az a vibrációs tréning?

A vibrációs tréning, vagy még pontosabban a gyorsulási tréning olyan erőgyakorlatokat takar (mint pl. guggolás vagy fekvőtámasz), melyet egy különböző frekvencián fel és le mozgó platón végzünk. A plató gyors függőleges kimozdulása (másodpercenként 25-50 alkalommal) izom összehúzódási és elernyedési reflexet vált ki, mely automatikusan jön létre, nagyjából olyan sebességgel, mint ahogyan a plató mozog. A rezgések alapvetően a gravitációs erőt erősítik, mely a testre hat, így a szervezet erre reagál. Az eredmény? Több izomrost aktiválja magát, és sokkal gyorsabban, mint ahogyan az az edzőteremben történik. Azaz az edzési idő felére csökken. Jól hangzik, igaz?

Melyek az előnyei?

– Rövidebb edzés, gyorsabb eredmények

Ahogyan azt már említettem, az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehózódnak a Power Plate edzés alatt. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izomösszehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálsz, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.

Jellemzően egy Power Plate edzés fél óráig tart. Az egyes gyakorlatokat csak 30-60 másodpercig kell végezni, és már jöhet is a következő. A módszerrel megelőzhető egy adott izomcsoport túlterhelése, kevesebbet kell pihenni, ugyanakkor maximalizálja az erőkifejtést és a kalóriák égetetést. A Power Plate edzésben az a szép, hogy akár ebédidőben is végezheted, és még utána marad időd bekapni egy szendvicset vagy felfrissülni.

PP_Pro5_Clouds_2Females_Leglift

– Nagyobb izomerő

A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és klassz utóégetés hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égeted a kalóriákat, és így építet és pihenteted az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.

– Szebb alak, kevesebb cellulit

Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen.

– Orvosi előnyök

A vibrációs tréning fokozza a csontsűrűséget, csökkenti az ízületi gyulladásokkal és az alsó háti, deréktáji panaszokkal járó fájdalmat, fokozza a vérkeringést, és csökkenti az ízületi fájdalmat. Segít az MS és a Parkinson-kóros betegeken, javul az izomkontrolljuk és állapotuk. A Power Plate az egyetlen olyan vibrációs gép, mely MDD, azaz orvosi eszköz tanúsítvánnyal rendelkezik, bizonyítva, hogy a kutatások és az eredmények valósak.

shot01_V002_layers

– Jobb stabilitás és koordináció

A Power Plate plató három dimenzióban mozog (fel és le, oldalra, illetve előre és hátra). A stabilizáló izmok ezért állandóan dolgoznak a gépen. Emiatt rehabilitációra is kiváló, és növeli a sportteljesítményt, és megelőzi az esések kockázatát az idősebb korosztálynál.

– Azonnal javuló flexibilitás

A Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezni fogod a flexibilitás fokozódását. Az unalmas nyújtógyakorlatokat gyorsan elvégezheted a Power Plate gépen. A rezgés fokozza a véráramot, mely felmelegíti az izmokat, és ezáltal könnyebben nyúlnak. Javul a mobilitás és könnyebben veszed az élet akadályait.

Ezek után miért ne próbálnád ki? Én azt javaslom, tedd meg. A Power Plate gépeket az ország több szegletében megtalálhatod, látogass el a www.power-plate.hu oldalra.

Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk. Szóval ugorj bátran neki egy helyes diétának és mozgási tervnek, javítsd egészségedet, alakodat.

Forrás:


Egy válasz

  1. 5 egyszerű trükk narancsbőr ellen |

    […] „A Power Plate edzés alatt az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal húzódnak össze. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izom összehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálsz, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest. Jellemzően egy Power Plate edzés fél óráig tart. Az egyes gyakorlatokat csak 30-60 másodpercig kell végezni, és már jöhet is a következő. Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz”– árulta el Csuka Joli vezető edző. […]