Gyakorlatok nőknek a szálkás lábakért

A nőknél jellemzően a comb és fenék a kritikus pont, a súlyfelesleg is rakódik. Ha a túlsúly már jó ideje fennáll, akkor a fogyás ízületvédelem szempontjából is fontos, nem csak esztétikai kérdés!

Akár néhány kilónyi plusz súly is okozhat hosszú távon túlterhelést az alsó végtagokra, így csípőben, térdben és bokában fájdalmat idézhet elő. Ülő életmód esetén ez a káros hatás tovább fokozódhat. Az alábbiakban nézzünk néhány lehetőséget, mivel is segíthetjük elő a comb-, és farizmok formálódását:

Alakformálás lépésről lépésre

Először néhány alkalommal csak sétálva tegyük meg a kigondolt távot. Ha ez terepen zajlik (emelkedő, föld talaj) akkor így is elég érezhető lesz néhány napig. A séta gyorsabb tempójú legyen, mint egy andalgás, de ne menjen át kocogásba. Néhány alkalom után a táv egy részét, felét, majd háromnegyedét fussa csak, majd fokozatosan az egészet megteheti futva. Legyen levezető séta, ne essen be futva az ajtón, majd üljön le. Kéz-és lábsúllyal futás kizárólag előképzett, rendszeresen, évek óta futó embereknek ajánlott.

A rendszeres testmozgás kiemelten fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Ma már egyre többen igyekeznek az edzést mindennapjaik részévé tenni, de bármennyire is lelkes az ember, mindenkivel előfordulhat, hogy belefásul a mindennapos rutinba és elveszti motivációját.

Apró trükkök, amelyek könnyebbé teszik az edzéshez vezető utat

Ha a futást nem szereti, szerezzen be egy szobabiciklit! Ma már alacsony áron megkapható üzletláncoknál, vagy aukciós oldalakon. Tévénézés közben is tekerhető, észrevétlenül eltelik a 30-40 perc, amíg kedvenc filmsorozatát, vagy a híradót nézi. Legjobb, ha folyamatosan változtatja az intenzitást, kezdje a tekerést lassan, majd gyorsítson be néhány percre, majd megint csak lassan tekerjen. A tekerés elején és végén lassabb tempót tartson.

Tekintse meg videónkat!

Speciális alsó végtag gyakorlatokkal is segítheti a comb és fenék formálását. Elég napi 30 perc ahhoz, hogy rendszeres ismétléssel már néhány hét alatt eredményt érezzen. A gyakorlatokat először csak saját lábának súlyával, majd 0.5-1 kg-os lábsúllyal is végezheti. Legalább 3 hónap teljen el, heti 3-4 tornázás mellett, a súlyok emeléséhez, készítse fel jól izmait és ízületeit a fokozott terhelésre.

Gyakorlatok

Elhatározását kövesse kitartás és céltudatosság. Senki más nem tud változtatni azon amivel elégedetlen, csak önmaga. Heti 3-4 tempós séta, majd kocogás, vagy szobabicikli és torna meghozza az eredményt és ennek láttán biztosan megerősödik majd hite a folytatáshoz.

Forrás: EgészségKalauz

   

 
 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.