Gyakorlatok a varázslatos darázsderékért!

Mozogd le magadról a csípőre rakódott zsírpárnákat! Szexi csípő 5 lépésben.

Örök igazság, hogy a csábosan ringó csípő vadítóan szexi, de a csípő, amin a felesleg reng, miközben megyünk, cseppet sem vonzó. A nadrágból kibuggyanó husi minden nő rémálma. A pocakon megbújó plusz kilókat a has behúzásával ideiglenesen el lehet tüntetni, de a derékra rakódott zsírpárnák eltávolításához nem elég mély levegőt venni. Csak munka árán érhető el a formás derék. Ez a rövid edzésterv azonban segít megszabadulni a kellemetlen feleslegtől.

Keresztirányú hasizom

Az első lépés háton fekvő helyzetben alaposan megdolgoztatni a keresztirányú hasizmokat. Ezek a legmélyebben fekvő izmok, melyek kecses és vékony formát adnak a testünknek, ha rendszeresen átmozgatjuk őket. A gyakorlatnál a felsőtestünket elemeljük a földtől, miközben karjainkat ökölbe szorítva mellső középtartásban balra, jobbra, majd előre toljuk. Minden mozdulatot tartsunk ki 5-10 másodpercig, majd ismételjük meg legalább tizenötször.

Fotó: 123rf.com

Kitartó oldaltartás

A következő gyakorlatnál az oldalunkra fordulunk. A lábak nyújtva követik a testet, miközben alkaron támaszkodunk. A csípő emelésével csupán a boka és a kar marad a földön. A teljes test feszes és egyenes. A mozdulatot öt másodpercig tartsuk ki, és legalább öt percig ismételjük. Persze a másik oldalunkról se feledkezzünk meg!

Ütemes lábemelés

Mindenki kedvenc feladata a nyújtott lábemelés, éppen ezért ez a gyakorlat most sem maradhat ki a sorból. Háton fekve a páros lábat elemeljük a földről, majd kitartjuk. A mozdulat nehézsége a láb továbbemelésével fokozható.  Az emel-kitart-emel sorozatot négy, de akár öt ütemen keresztül lehet fokozni. Kezeinket a derék alá téve megkönnyíthető a mozdulat, és kiküszöbölhető a fájdalom.

Cicahát és lapos has

A következő gyakorlat elsősorban gerinctornának tűnik, de eközben helyes légzéssel a has izmait is megdolgoztatjuk. Négykézláb vegyünk egy mély lélegzetet, majd miközben kifújjuk a levegőt, a hasat behúzva púposítjuk a hátat. Tartsuk ki legalább tizenkét másodpercig és ismételjük egy tucatszor.

A mozgás gyakorlatilag mindent gyógyít, hiszen általa több oxigén kerül szervezetünkbe. Ez pedig gyógyító, illetve regeneráló hatással bír, és nem utolsósorban megkímélhet bennünket a mozgásszervi megbetegedésektől.

Mozgással a mellékhatások nélküli gyógyulásért

Az egyensúly fejlesztése karcsúsít

A kereszt irány kulcsszó a csípőre rakódott zsír tornáztatásánál. Négykézláb maradva egyszerre emeljük és nyújtjuk a jobb lábat a bal karral. Kitartjuk, majd ellentétesen is megismételjük a feladatot. A gyakorlat nehézsége fokozható, ha közben emelgetjük, vagy körzünk végtagjainkkal.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.