Edzésterv otthonra kezdőknek

A nyári felszedett plusz kilók ellen egy hatásos, otthoni edzésterv.

Bármilyen kilátástalannak is tűnik, de még sokat segítsen a hamarosan beköszönő szürke őszbe hajló napok melankóliáján egy-egy sportolással töltött nap. Ha régóta nem mozogtál, esetleg teljesen kezdő vagy, akkor persze fontos ügyelned a fokozatosságra. Ez az edzésterv segít abban, hogy kíméletesen, de hatásosan vágj bele!

1. Kezdjük a bemelegítéssel! Állj egyenesen, karjaidat emeld feszesen a magasba, és mialatt fejed fölött összezárod őket, lépj ki nagy terpeszbe egyik oldalra. Karjaid és lábaid helyezd alapállásba, majd emeld kezed újra a magasba, és lépj ki terpeszbe az ellentétes irányba. Ismételd meg a mozdulatot mindkét irányba 30-szor.

 

2. Állj egyenesen, majd szökkenéssel ugorj széles terpeszbe, ereszkedj bele a terpeszbe csípőddel, mintha egy székre készülnél leülni, felsőtesteddel pedig hajolj előre. Ugorj vissza alapállásba. Combod, feneked is szépen erősödni fog, állóképességednek is kedvez, ismételd meg ezt 30-szor.

Fotó: 123rf.com

3. Állj egyenesen, hajolj előre egyenes háttal mélyen, egészen a földig, majd egyenes lábbal, nyújtott derékkal és nyújtott karokkal, kezeid segítségével sétálj előre, egészen fekvőtámasz pozícióig. Innen kezeid segítségével sétálj vissza alapállapotba, és emelkedj fel ismét alapállásba. Ez a gyakorlat nyújtja a combokat, erősíti a hasat és a karokat, ismételd meg 20-szor.

 

4. Ereszkedj le fekvőtámasz pozícióba. Végezz el egy fekvőtámaszt, majd lábaddal rugaszkodj el széles terpeszbe, és vissza. Karod, hasad is erősödni fog, lábad pedig formás lesz, ismételd meg 20-szor.

Foto:pixabay.com

5. Ülj egyenesen háttal, egyik lábad hajlítsd be, térded helyezkedj el tested előtt, sarkad pedig az ellentétes csípő mellett. Másik lábad hajlítva emeld el a földtől, majd hátrafelé hosszan nyújtsd ki. Karoddal és felsőtesteddel segítsd a mozdulatot. Mindkét irányba végezd el a gyakorlatot 30-szor, szépen gömbölyíti a feneked, formálja a karad és a combod.

 

6. Helyezkedj térdelőállásba, egyik lábad maradjon behajlítva, másik lábad egyenesen és feszesen lábujjheggyel érintse tested mellett a talajt. Nyújtott lábad emeld fel vízszintes magasságig, térded hajlítsd, majd nyújts ki, és engedd vissza lábad nyújtva a földre. Csodásan formálja lábad izmait a feladat, feszes hasad és karodat is megdolgoztatja, ismételd meg mindkét irányba 30-szor.

 

7. Helyezkedj fekvőtámasz pozícióba, tested tartsd egyenesen és feszesen. Csípődet dönts befelé az egyik, majd a másik irányba, érezd, ahogyan dolgozik a hasad, a vállad és a karod. Ismételd meg mindkét irányba 30-szor.

 

8. Feküdj hanyatt, felsőtested és lábaid enyhén emeld el a földtől, egyik lábad maradjon nyújtva, másikat húzd behajlítva a mellkasodra, és öleld át a karoddal – majd válts lábat, de végig maradj a földtől megemelt felsőtesttel és lábakkal, hogy erősödhessen hasizmod. Mindkét lábaddal végezz 30 hajlítást.

Mi az interval edzés, és miért jó a szervezetünknek?

Mi az interval edzés, és miért jó a szervezetünknek?

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.