Edzés után ég a zsír!

Az Appalache-i Állami Egyetem kísérlete azt mutatta, hogy az alanyok 190 kalóriát égettek el a 45 perces szobakerékpározás utáni 14 órában. Nem csalás, nem ámítás, 190 kalóriát égettek el az edzés befejezése után a tekerés alatt felhasznált kalóriákon kívül.

Az alanyok így 519 kalóriát használtak fel a kerékpározás alatt, és az edzés utáni égetésnek köszönhetően végül összesen 709 kalóriát égettek el.

Az edzés utáni kalóriaégetés elérése érdekében a testmozgásnak mindenképpen elég intenzívnek kell lennie ahhoz, hogy a személy megizzadjon, felgyorsuljon a pulzusa (de ne túlságosan), és megemelkedjen a testhőmérséklete.

Fotó: 123rf.com

Az eredmények azt mutatták, hogy a mérsékelt intenzitású testmozgás nem jár ilyen edzés utáni égetéssel. Ha tehát valaki 20-30 percet sétál, bár egészséges tevékenység, szervezet nem fog kalóriákat égetni a testmozgást követően. Ha ez a cél, érdemes felgyorsítani az iramot, lépcsőzni, vagy akár egy hét kilóval megrakott hátizsákot felvenni.

A kutatás jó hírrel szolgál mindenkinek, akik intenzív testmozgást végeznek, és azoknak is, akiknek egy kis ösztönzésre van szükségük ahhoz, hogy még többet mozogjanak. Ülő életmódot folytató kultúránkban, amelyben állandó felesleg áll rendelkezésünkre táplálékból, intenzív edzésre van szükségünk testi és szellemi egészségünk megőrzéséhez.

A jóléti társadalmakban terjed az elhízás, a diabétesz, a szívbetegség és a depresszió, amelyeken az intenzív testmozgás mind-mind segíthet. Ráadásul a mozgás ingyen van, és nem jár mellékhatásokkal, mint a gyógyszerek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index