A legtutibb étel, amit minden edzés után kellene enni

Edzés után mindig jól esne valami harapnivaló, de korántsem  mindegy, mihez nyúl ilyenkor az ember. Most kiderült, a lehető legjobb választás nem más, mint a cékla.

Amennyiben fontos az edzés és a testmozgás hatékonysága,  akkor a következő alkalommal legyen kéznél cékla is. Ha beillesztjük a diétánkba ezt a Földközi-tenger környékén őshonos salátanövényt, sokkal hamarabb kaphatunk új erőre a kimerítő mozgás után.

Foto:123rf.com

A Newcastle University tanulmánya szerint a céklának bizonyítottan van teljesítményre gyakorolt hatása, sőt, abban is segít, hogy a test regenerálódjon. Egy másik publikáció, amely a European Journal of Applied Physiology által jelent meg arra is rávilágít,

 

hogy akár öt nap alatt érzékelhető változást tapasztalhatnak azok, akik edzéstervüket céklával egészítik ki. Már ennyi idő elég volt ahhoz, hogy a kutatásban résztvevők teljesítménye és állóképessége folyamatos javulásnak induljon a növényben lévő magas káliumtartalom miatt. A cékla továbbá hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat is tartalmaz.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.