A csoportos sport előnyei

Nehezen veszed rá magad a mozgásra? Nem kell mást tenni, mint keresni egy csoportot, ahol jól érzed magad. Ha egyedül nem megy, mozogjunk közösen!

A közös aerobic óráknak megvan a maguk szépsége. Míg korábban csak a hagyományos, mindenki által ismert és űzött órákon lehetett részt venni, ma már lépten-nyomon belebotlunk egy valamirevaló fitnesz centrumba, ami biztosan kínál olyan órát, ahol szívesen tornáztatjuk el a feleslegünket.

Cardio-órák

A cardio lényege, hogy a pulzusszámot megemelje és azt magasan is tartsa az edzés ideje alatt. Ez amellett, hogy segíti a kalóriák égetését és a zsír lebontását, rendkívül jó hatással van a szívműködésre is. A csoportos aerobik különböző típusai, a spinning edzések, vagy a mostanában egyre népszerűbb táncos órák – például zumba – mind remek mozgásforma, hogy egészségesekké és fittekké váljunk.

közös edzés

Erősítő edzések

A fitnesztermek nem csak cardio órákkal csábítják el a mozgás szerelmeseit. A gyors tempó helyett az izomzat fejlesztését elősegítő edzéseken is részt vehetünk. Ezek többnyire különböző eszközök igénybevételével zajlanak, így a klasszikus súlyzóktól a legújabb őrületig mindenki talál ízléséhez igazodó erősítő edzést.

Vízi aerobic

Nem csak az idősebb korosztály számára ajánlott a vízi aerobic kipróbálása. A medencés torna ugyanis amellett, hogy különösen szórakoztató, egyben remek mozgásforma a fájós végtaggal küszködőknek és a szálkásodni, izmosodni vágyóknak egyaránt. Nem szabad elfelejteni, hogy míg bizonyos testhelyzeteknél segítségünkre van a víz, addig más gyakorlatoknál éppen ez nehezíti a helyzetet.

Jóga és pilates

Azok számára, akik még egy jóga, vagy pilates órán sem vettek részt, talán unalmasnak és egyszerűnek tűnik ez a mozgásfajta. Azonban mindezt csak egy külső szemlélő gondolja így. A belső összhang megtalálása mellett a helyes testtartás, légzés és a mozgás precizitásának fejlesztésére épülő gyakorlatok még a haladókat is képesek megizzasztani.

Rejtett előny

Néha valóban nehezen vesszük rá magunkat a mozgásra, azonban, ha mindezt egy közösség tagjaként tesszük, nagyobb kedvvel indulhatunk neki az izzasztó testmozgásnak. Nincs tehát más dolgunk, mint megtalálni a számunkra tökéletes edzést.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.