Csak egy picit mozogjunk!

Számos fogyókúrázó szánja rá magát, hogy első lépésként felkeres egy közeli edzőtermet, de legtöbbjüknél az első látogatás egyben az utolsó is.

Drew Baker, a Nyugat-Salemi Törvényszék Atlétikai Klubjának menedzsere azt tapasztalja, sokan a beiratkozás után egyszer-kétszer még lenéznek a fitnesz klubba, de hamar elkeseríti őket, ha nem érzik az azonnali fejlődést magukon. Baker munkakörének része, hogy motiválja azokat az embereket, akik nem kevés pénzt fizettek ki azért, hogy egy edzőterem tagjává váljanak. Ahhoz azonban, hogy a kliensek lelkesedését megőrizze, először az elvárásaikat kell a helyes irányba terelnie.

mozgas

Sokan el első hetekben hajlamosak túlerőltetni magukat, pedig érdemes kezdetben apróbb célokat kitűzni magunk elé. Elsőként az is hasznos, ha becsatlakozunk egy csoportba, például ellátogatunk egy step aerobic, spinning, vízi aerobic vagy kickbox órára. Ezeken az órákon nagy segítség, hogy látjuk a többieket, akik hozzánk hasonlóan küzdenek és hasonló célokat tűztek ki maguk elé. Ilyenkor nehezebben is maradunk ki, mivel tudjuk, hogy a többiek várnak minket, számítanak ránk.

Baker azzal is segíti a hozzá járók kitartását, hogy figyelemmel kíséri a kimaradozókat, és egy-egy email segítségével megpróbálja visszacsalni őket. A rendszeresen járókat pedig személyi edzők látják el hasznos tanácsokkal, ami szintén nagy segítséget jelent az edzések során.

Forrás: Egészséghírek - Healzz.com