10 jógapóz a gerinc rugalmasságának növelésére

A test különböző fájdalmas területei közül sok embernek a hátával vannak gondjai. A hosszú ideig tartó ülést és csökkentett mozgást magában foglaló életmódunk miatt a fájdalom és a merevség szinte elkerülhetetlen.

Az életkorral és a stresszel a hát problémái valószínűleg csak fokozódnak, ezért a megelőző és korai gondozás döntő fontosságú ennek az állapotnak a megfékezésében és orvoslásában. A jóga a gerinc egészségének megőrzését és helyreállítását segítő legbiztonságosabb, legjobban bevált módszerek közé tartozik.

Ezekre a buktatókra ügyelj, ha jógázni szeretnél

Ha javítod a hátad rugalmasságát és mobilitását, azonnal észreveszed a jobb testtartást, a keringést és a fájdalom enyhülését. A mozgás könnyebb és szélesebb, az izmok kevésbé feszülnek és rugalmasabbak, a sérülések kockázata pedig jelentősen csökken.

Ma már számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre és javasolt is. A jóga azonban továbbra is a legegyszerűbb és leghatékonyabb kurzus a gerinc mobilitásának és erősségének növelésére. 

Top jógapózok a gerinc mobilitásáért


A legtöbb jógapóz a test több részét is megdolgoztatja. Bizonyos ászanák azonban a hát megdolgoztatására és mobilitásának építésére összpontosítanak. A jóga a gerinc mobilitásáért szinte univerzálisan alkalmazható és hasznos. Azonban, mint minden jógagyakorlatnál, itt is fontos, hogy könnyedén kezdjünk bele. Ne tolja túl a testét a küszöbértékén, és idővel növelje az edzés gyakoriságát és intenzitását. Abban a pillanatban hagyja abba, amikor a teste feladja, kényelmetlenséget vagy fájdalmat érez. Ha bármilyen légzési, szívműködési, hátsérülési vagy vérnyomásproblémája van, konzultáljon képzett jógagyakorlóval vagy háziorvosával, mielőtt elkezdené.

Íme néhány, amit kipróbálhat:

Forrás: Napidoktor.hu