Virtuális Rózsaszín Október a mellrák ellen

“Ne tedd zárójelbe, ami igazán fontos – járvány idején sem!” címmel október 4-én, a mellrákellenes hónap első vasárnapján az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület rózsaszínbe borítja a Lánchidat naplementekor, de a járványra való tekintettel rendezvényét a Facebook- és a weboldalán közvetíti.

 

A rózsaszín napon neves szakemberekkel beszélgetünk arról, hogyan kell hiteles forrásból tájékozódni, illetve mit kell tudnunk a szűrésről és a diagnosztikáról a járvány által okozott változások tekintetében. Az érintetteknek, családtagjaiknak, szeretteiknek szólnak azok a beszélgetések, amelyek a pszichés megküzdésről, a pszichológus és a család szerepéről, a betegcsoportok által nyújtott segítségről szólnak. Érintettek beszélgetnek arról is, hogy milyen megélni az áttétes mellrákot.

A virtuális konferencián szakemberek elmagyarázzák, mit kell tudni a szövettani leletről, a sugárterápiáról, a gyógyszeres terápiákról, az emlőrekonstrukcióról, a nyiroködéma elkerüléséről, hogyan tornázhatnak a frissen műtöttek és milyen óvintézkedéseket tehetnek a COVID megelőzésére. Beszélgetnek az orvos-beteg kommunikációról és a betegség közbeni szépségmegőrzésről is.

A beszélgetéseket az Egyesület Facebook oldalán az eseményeknél illetve a weboldalon lehet meghallgatni és megnézni. A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.