Pozitív energiát sugárzó szobanövények

A növények a növekedést szimbolizálják, és magukba szívják a negatív energiákat, miközben kifelé pozitív energiát sugároznak.

Azonban nem mindegy, hogy milyen növényt tartasz otthonodban, és hova teszed őket!

A Feng Shui szerint ajánlott szobanövények

A Feng Shui szerint azok a legjobb növények, melyeknek vastag, húsos vagy széles, kerek levelei vannak, legyen szó akár virágos vagy zöld növényről, de természetesen nem csak ilyen növényeket tarthatsz otthon, számos más lehetőséged van.

Ajánlott növények:

  • A majomkenyérfa kiváló levegőszűrő.
  • A bambuszok a hosszú életet, az erőt és a hajlékonyságot szimbolizálják.
  • A borostyán folyamatosan energiát sugároz.
  • A dracéna bár hegyes levelű, mégis árasztja magából az energiát, és lebontja a káros vegyi anyagokat.
  • A szobapáfrány serkenti a szellemimunka-végzést.

dracena-alvast segitogyogynovenyek

A virágzó növények közül határozottan ajánlott a békét és nyugalmat teremtő szobaciklámen, a muskátli, a begónia és az amarillisz is. Persze ezeken kívül még számtalan növény jöhet szóba, mint például a flamingóvirág, az aszparágusz, a zöldike, az orchidea, a rózsa, a nárcisz, a jázmin, a tulipán, stb. Mind-mind pozitív hatással lesz környezetedre, akár vágott formában, akár cserepes növényként.

muskatli-2

Kerüld a beteg növényeket!

Amennyiben az egyik növényed tönkremegy, mihamarabb próbáld meg „meggyógyítani”, ha nem sikerül, akkor sürgősen szabadulj meg tőle, ugyanis ekkor már csak negatív energiát bocsát ki!

Hegyes levelű növények

Ezeket ne tedd olyan helyre, ahol sok időt töltesz, ugyanis a levelek vágó energiája gyengítően hathat rád! A hálószobában a hegyes levelű növény rossz alvást okozhat, a dolgozószobában pedig elűzi a jó gondolatokat. Viszont bátran rakhatod a lakás egy eldugott zugába, ahol a csit serkenteni kell.

csillagkaktusz2

Kaktuszok

Bár közkedvelt növények, hatásuk mégsem túl kellemes. Tüskéssé válhatsz azon az életterületen, ahol tárolod: például, a házasság és szerelem területen vitákat szít a partnereddel. Ugyanakkor mindkét típus – a hegyes levelű növények és a kaktuszok is – a bejárati ajtó vagy az ablakok közelében elhelyezve megvéd a betörőktől, és a kívülről érkező negatív energiáktól.

Nagyon fontos azonban, hogy a növényeidet szívvel-lélekkel gondozd, s meglátod, meghálálják majd a törődést a szebbnél szebb hajtásokkal, virágokkal! Biztosíts megfelelő környezetet számukra és beszélj hozzájuk, hiszen a növények is élőlények, és a gondozás a lelkedre is pozitívan hat majd!

Forrás: https://napidoktor.hu/index